O comisie mixta parlamentara si reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice vor face o deplasare in Bulgaria pentru a analiza modul in care se face colectarea de TVA ca masura antievazionista, informeaza un comunicat al grupului PDL din Camera Deputatilor, initiatorul unei dezbateri privind evaziunea din panificatie.

Comunicatul remis miercuri Agerpres anunta ca, in urma dezbaterii, parlamentarii PDL au fost de acord sa preia un proiect de lege propus de Patronatul Roman din Industria de Morarit si Panificatie - ROMPAN.

Intrucat, in panificatie evaziunea se ridica la circa 60% de productie nefiscalizata, din discutii a reiesit ca ar trebui stabilite puncte si raioane de distribuire a produselor, autorizati producatorii de paine, standardizat gramajul si timbrata drojdia.

La dezbatere au participat reprezentanti ai ANAF, Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ai patronatelor din panificatie si parlamentari din comisiile pentru agricultura, silvicultura, industrie si buget, finante, banci.