Lucrarile la autostrada suspendata ar putea incepe la sfarsitul acestui an, a declarat miercuri primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a revenit recent dintr-o vizita in China. Edilul a spus ca, in perioada imediat urmatoare, va veni o delegatie chineza la Bucuresti pentru a stabili, impreuna cu reprezentantii municipalitatii, un calendar pentru acest proiect. Oprescu a schimbat denumirea autostrazii suspendate in drum expres, deoarece "legislatia romaneasca nu permite autostrada in Capitala".

"Cu ocazia vizitei in China am stabilit masuri concrete si un calendar de lucru pe termen scurt, mediu si lung impreuna cu cele mai mari companii chineze, respectiv Beijing Municipal Construction Group, Shanghai Construction Group, China Communications Construction Company, inclusiv cu Banca de Dezvoltare a Chinei", a explicat Oprescu.

Potrivit reprezentantilor municipalitatii, lucrarile la autostrada suspendata ar putea incepe din Nordul Capitalei. "Ar fi vorba despre zona Petricani - Chitila, care are 18,2 kilometri, iar lucrarile ar putea dura doi ani", a declarat Madalin Dumitru, directorul departamentului de infrastructura din Primaria Bucuresti.

Pe langa autostrada suspendata, Oprescu a mentionat ca reprezentantii companiilor chineze sunt interesate de realizarea unui pod la "1 Decembrie", a unui aeroport in partea de sud a Capitalei si de realizarea unor trenuri magnetice care sa faca legatura intre aeroporturi si centrul orasului.

"Pentru realizarea tuturor proiectelor am nevoie de doua mandate. Odata ce am dat drumul tuturor lucrarilor in timpul mandatelor mele sunt convins ca acestea ar fi continuate", a mai spus Oprescu.

Sorin Oprescu a fost in vizita de lucru, in China, in perioada 2-6 martie.