Agentia germana de turism Messerschmidt Reisen, detinuta de Toni Messerschmidt, care a emigrat din Romania in 1983, a adus anul trecut pe litoralul romanesc 1.250 de turisti germani, de sase ori mai multi fata de grupul TUI. "In acest an, dupa cum evolueaza inscrierile, vom aduce peste 1.500 de turisti germani", a declarat Toni Messerschmidt pentru Mediafax, la targul de turism de la Berlin.

El a adaugat ca turistii veniti anul trecut au preferat Mamaia si hotelurile cu profil balnear din Eforie Nord si Neptun.

Messerschmidt a emigrat din Romania in 1983 si a lucrat pentru cativa ani la TUI, iar in 1995 a deschis la Berlin o agentie de turism.

Targul International de Turism ITB Berlin, care se desfasoara intre 9 si 13 martie, este cea mai mare manifestare de profil din lume, atat ca suprafata cat si ca numar de vizitatori. In 2010 targul a avut 179.000 de vizitatori si peste 11.000 de expozanti.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a vizitat miercuri standul Romaniei la targ si s-a intalnit cu reprezentantii TUI. Grupul este nemultumit de serviciile si preturile de pe litoralul romanesc, iar Udrea le-a promis reprezentantilor turoperatorului ca va incerca sa rezolve o parte din probleme.

Numarul turistilor germani care au ajuns anul trecut prin TUI pe litoralul romanesc nu a depasit cateva sute.