Uniunea Social Liberala il va sustine pe candidatul independent Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, daca acesta se va dovedi solutia pentru victorie in cazul Bucurestiului, chiar daca "domnii Andrei Chiliman sau Marian Vanghelie nu vor fi fericiti", a declarat miercuri Victor Ponta, intr-un interviu acordat Agerpres.

Intrebat daca s-a mai discutat in cadrul USL despre sustinerea candidatului independent Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, Ponta a raspuns afirmativ.

"Da. Si avem aceeasi parere exprimata si de Crin Antonescu si de mine - in primul rand ca vom avea un candidat comun, in al doilea rand ca va fi candidatul care are sansele cele mai mari si, in al treilea rand, daca Sorin Oprescu este candidatul cu sansele cele mai mari e foarte bine sa fie el candidatul. Stiu ca domnul Chiliman nu-i foarte fericit sau domnul Vanghelie nu e fericit. Intrebarea este, domnul Chiliman sau domnul Vanghelie sau domnul Piedone pot ei sa aiba o sansa mai mare decat domnul Oprescu? Daca ne dovedesc ei lucrul acesta, nu-i nici o problema. Dar e usor sa spui nu la ceva fara sa vii cu o solutie", a spus liderul PSD.

El s-a aratat convins ca Sorin Oprescu, chiar daca nu este membru PSD sau PNL sau in USL, se afla "de partea cea buna", adica "nu este omul sistemului lui Traian Basescu".

"Cred ca va fi un aliat foarte bun al nostru in aceasta batalie. Poate ca deciziile lui ca primar nu plac intotdeauna pesedistilor sau penelistilor. Dar eu incerc sa vad lucrurile la un alt nivel, nu la nivel de sector sau la nivelul de RADET sau RATB unde, iertati-ma de ce sunt sefi acum de la un anumit partid, cine face contractele? Nu cred ca pe aceste criterii trebuie sa luam noi decizii atat de importante. USL trebuie sa castige Bucurestiul, este obligatoriu acest lucru pentru ca semnalul dat de la Bucuresti e important pentru toata tara, asa cum trebuie sa castige Iasiul, Timisoara, asa cum ar trebui sa castigam Clujul, desi e foarte greu, si alte orase importante. Dar in primul rand Bucurestiul. Si atunci, daca solutia de victorie pentru Bucuresti este Sorin Oprescu, atunci aceea va fi!", a subliniat presedintele PSD.