Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au decis, marti, arestarea preventiva pentru 29 de zile a celor trei ofiteri din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, care fusesera retinuti, cu o zi inainte, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), transmite Agerpres. Cei trei ofiteri au fost prinsi in flagrant delict cerand mita unui om de afaceri constantean cercetat intr-un dosar penal.

Avocatii inculpatilor au anuntat ca decizia va fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Cei trei ofiteri de la BCCO sunt acuzati de trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta.

DNA a decis, luni, retinerea ofiterului de politie Georgel Ovidiu Negura, sef Birou Sector 1 din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, pentru trafic de influenta si a ofiterilor de politie Mihai-Claudiu Ionascu si Robert George Coporiie, acuzatie de complicitate la trafic de influenta.

Potrivit DNA, "la data de 25 februarie 2011, inculpatul Negura Georgel Ovidiu, in calitate de ofiter de politie din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti - sef Birou Sector 1, a pretins de la un denuntator suma de 3.000 euro, lasand sa se creada ca poate interveni pe langa angajati din cadrul Laboratorului de Analize a Drogurilor pentru a-i convinge sa emita un certificat de analiza negativ pentru produsele etnobotanice apartinand unei persoane cercetate intr-un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri. In data de 7 martie 2011, inculpatul Negura Georgel Ovidiu, ajutat de coinculpatii Ionascu Mihai-Claudiu si Coporiie George Robert, a primit suma de 3.000 euro pe care o pretinsese anterior de la denuntator, acestia fiind prinsi in flagrant delict".