Procurorii Parchetului General au trimis in judecata un barbat pe care-l acuza ca se dadea drept Nadia Comaneci sau Angela Similea, pentru a obtine donatii de la diferite firme, sub pretextul ajutarii unor studenti sa isi achite cazarea, transmite Agerpres. Romi Varga va fi judecat de magistratii Judecatoriei sector 6 Bucuresti pentru inselaciune si nerespectarea hotararilor judecatoresti.

Parchetul sustine ca, in perioada martie - mai 2010, Romi Varga a inselat mai multe persoane juridice, de la care pretindea, folosindu-se de o situatie neconforma adevarului, sume cuprinse intre 500 lei si 20.000 euro.

Suspectul "recurgea la contactarea telefonica (ori prin alte mijloace de comunicare, SMS, e-mail, etc) a persoanelor vatamate (persoane juridice) si, prin atribuirea unei identitati false, le prezenta o situatie neconforma cu realitatea, determinand partile vatamate sa plateasca in contul sau diferite sume de bani", precizeaza Parchetul General.

Varga isi modifica vocea, imitand o voce feminina si, sub identitatea unor persoane publice (Norina Constantinescu, Nadia Comaneci, Angela Similea), sub pretextul ajutarii unor studenti, solicita o "sponsorizare" ce urma a fi folosita pentru plata cazarii in caminul studentesc.

Ulterior, el trimitea pe fax companiilor un exemplar al contractului de sponsorizare sau de mecenat in vederea semnarii.

Procurorii afirma ca, desi avea interdictie de a se afla in municipiul Bucuresti, Varga si-a deschis, la o sucursala a unei banci comerciale, conturi in lei si valuta in care persoanele vatamate erau indrumate sa vireze anumite sume de bani sub pretextul unor contracte de sponsorizare sau de mecenat.