Starea de sanatate a lui Teo Trandafir, diagnosticata cu pancreatita severa, se imbunatateste treptat, pacienta fiind constienta si putand sa comunice cu familia, a anuntat, marti, intr-un comunicat citat de Mediafax, Clinica AKH din Viena, unde este internata fosta vedeta tv.

"In ultimele zile, echipa interdisciplinara de medici a reusit sa imbunatateasca functiile organelor sale. Cel mai important lucru este ca pacienta ar putea fi scoasa de pe ventilare artificiala si poate respira singura. Insa trebuie sa fim foarte precauti, se pare ca am reusit sa stabilizam procesul inflamator care a afectat pancreasul, dar pot aparea numeroase complicatii pe parcurs. Pacienta este intr-o stare stabila acceptabila, in sectia de terapie intensiva, este constienta si poate sa comunice cu membrii familiei sale", au aratat medicii austrieci.

Teo Trandafir a fost supusa, pe 24 februarie, unei interventii chirurgicale dificile, in urma complicatiilor provocate de pancreatita si a unei infectii abdominale, anunta atunci Clinica AKH din Viena, intr-un comunicat de presa. Partile necrozate ale pancreasului au fost inlaturate si s-a efectuat drenaj extensiv si lavaj al cavitatii abdominale, precizau medicii de la Clinica AKH. Medicii care au operat-o pe Teo Trandafir mai spuneau ca interventia a fost un "succes" si adaugau ca aceasta va ramane sub observatie in zilele urmatoare, la Terapie Intensiva.

Interventia chirurgicala a fost efectuata dupa ce medicii austrieci anuntau, la inceputul lunii februarie, ca Teo Trandafir a fost supusa unei proceduri endoscopice, se recupereaza bine si ar putea reveni in tara "curand". Ulterior, insa, externarea ei a fost amanata, din cauza unei complicatii septice.

Teo Trandafir a fost transportata, pe 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, dupa sase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatita acuta de severitate medie.

Ea a fost internata la Terapie Intensiva in clinica din Viena, iar echipa medicala a optat atunci pentru tratament, si nu pentru interventie chirurgicala.