Alti sase politisti de frontiera vasluieni care lucrau in Vama Albita au fost suspendati din activitate, luni, de catre conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Vaslui, dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis cercetarea lor in stare de arest preventiv, informeaza Mediafax.

Potrivit Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Vaslui, decizia suspendarii din functii a celor sase politisti de frontiera este aplicabila retroactiv, incepand cu 4 martie, cand magistratii ICCJ au admis recursul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care au solicitat cercetarea politistilor in stare de arest preventiv.

Cei sase politisti de frontiera vasluieni se alatura astfel celorlalti 32 de colegi ai lor care au fost si ei suspendati din activitate, in urma cu o saptamana, tot din cauza arestarii in acelasi dosar de coruptie din Vama Albita.

"La fel ca si in cazul celorlalti 32 de politisti de frontiera, suspendarea pentru cei sase angajati ai IJPF Vaslui va fi valabila pana la definitivarea etapelor procesuale. Ceilalti 15 subofiteri si ofiteri ai Politiei de Frontiera Vaslui, cercetati in stare de libertate in acelasi dosar Albita, fie sunt pusi la dispozitie, avand obligatia sa se prezinte la serviciu si sa execute doar acele sarcini trasate direct si in scris de seful de structura din care face parte, fie executa sarcinile pe care le au conform fisei postului, mai putin cele de control al documentelor", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al IJPF Vaslui, Irina Mirica.

Potrivit sursei citate, o parte din politistii de frontiera cercetati in libertate si-au luat concedii de odihna sau zile libere in aceasta perioada, in functie de drepturile legale ale fiecarui angajat al IJPF Vaslui.

Procurorii anticoruptie fac cercetari penale in cazul a e 40 lucratori de politie de frontiera de la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Albita, judetul Vaslui, acuzati de luare de mita in forma continuata si sprijinire a unui grup infractional organizat.