Traian Basescu a afirmat luni, la bilantul Ministerului Public, ca nu vrea sa mai auda in doi - trei ani despre "grupari de crima organizata, asa numitele clanuri". In acest context, seful statului l-a intrebat pe unul dintre participanti cum il cheama pe Bercea Mondialu.

Mircea Basescu si Bercea MondialuFoto: YouTube

  • "Este un obiectiv pe care trebuie sa-l preluam noi toti, toate institutiile statului: In doi - trei ani sa nu mai avem niciun ... cum il cheama pe asta cu frate-miu ... pe cumatru (rade) ... Bercea Mondialu ... asa.
  • Sa nu mai auzim de niciun cap de asta care le rezolva el pe toate, care are influenta de nu i se intampla nimic, desi are zeci de dosare", a spus Basescu.

Presedintele a precizat ca destructurare acestor clanuri este una dintre prioritatile anului 2011, alaturi de lupta impotriva coruptiei si de combaterea "fara menajamente" a evaziunii fiscale.

"Cand construieste asemenea imobile si nimeni nu se sesizeaza nu poti sa nu te intrebi oare ce se intampla intr-un asemenea judet", a comentat el, avertizand ca are "o mica harta cu judetele albe, in care nu se intampla nimic".

"Rugamintea mea ar fi sa eliminam orice judet care sa mai arate a fi alb, a fi curat in timp ce presa si semnalele publice sunt pline ca acolo sunt domni cu mare influenta si cu foarte multi bani", a adaugat Traian Basescu.