Aproximativ 400 de studenti, membri ai Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania din 10 centre universitare, vor protesta, incepand de luni, pe termen nelimitat, in fata Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

"Dreptul de a avea acces direct in toate deciziile din cadrul universitatii este unul fundamental pentru miscarea studenteasca, un drept castigat de studenti in trecut. Nu vom permite nimanui sa il limiteze. In ceea ce priveste decizia ca prezenta la cursuri sa fie obligatorie, ea este o decizie lamentabila, a unor profesori incapabili sa isi adapteze metodele de predare la nevoile studentilor. Nu vom permite ca studentul sa aiba de suferit in urma unei decizii specifice perioadei de dinainte de '89 in locul modernizarii reale a educatiei", a declarat, duminica, pentru Agerpres, presedintele ANOSR, Daniela Alexe.

Potrivit acesteia, luni vor ajunge in Bucuresti studenti din Timisoara, Baia Mare, Constanta, Galati, Iasi si Petrosani.

Seria protestelor ANOSR a debutat luni, cand in toate centrele universitare din tara a avut loc o greva japoneza. Marti, studentii au protestat prin scoaterea cearsafurilor pe geamurile si balcoanele caminelor, iar joi prin trimiterea de catre studenti la MECTS a cate unui pachet cu alimente, asemenea celor primite de la parinti.

ANOSR solicita o reprezentare a studentilor in cele mai importante decizii din universitate (decizia modalitatii de desemnare a rectorului si in procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere precum si in Consiliul de Administratie) de 25%, tratarea organizatiei studentesti ca partener in toate contextele, indiferent de pozitia pe care o adopta, si asumarea problemelor reale identificate de studenti, exprimarea unei pozitii oficiale la problemele sesizate si asumarea unor solutii viabile.