Prioritatea acestui an o constituie redresarea economica si reducerea fiscalitatii, plus stimularea investitiilor autohtone si straine, a declarat, sambata, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, citat de Agerpres. Liderul UDMR a afirmat ca, prin protocolul semnat miercuri de formatiunile din arcul guvernamental, au fost prevazute cateva masuri prin care "povara de pe cei care creeaza locuri de munca si cei care angajeaza va fi redusa in acest an".

Kelemen HunorFoto: Agerpres

Liderul maghiar a afirmat ca, in momentul in care s-a discutat protocolul coalitiei incheiat miercuri, UDMR a avut in vedere doua chestiuni: "Prima data, problemele economice, problemele sociale si cresterea economica dupa 2010, cand am facut reduceri masive si a trebuit sa mentinem echilibrul bugetar, iar in 2011 trebuie sa mergem spre a sustine economia si cresterea economica si, pe alta parte, largirea drepturilor minoritatilor nationale".

Kelemen Hunor a subliniat ca ambele deziderate sunt cuprinse in protocol si cu termene care trebuie respectate de catre parteneri: "Absolut pentru toata lumea sunt din acest punct de vedere obligatii asumate care vor fi respectate".

Liderul UDMR a afirmat ca, prin protocolul semnat de formatiunile din arcul guvernamental, au fost prevazute cateva masuri prin care "povara de pe cei care creeaza locuri de munca si cei care angajeaza va fi redusa in acest an": 'Din acest punct de vedere, avem de facut foarte repede cate ceva si pana la sfarsitul anului vom incerca sa schimbam legislatia fiscala si reducerea birocratiei. In plus, am prevazut cateva masuri prin care economia poate fi un pic sustinuta, in asa fel incat economia reala, productia reala sa fie mai stabila si sa fie mai sustenabila pe termen mediu si pe termen lung".