Atacurile in serie ale senatorului PSD Valer Marian la adresa ANAF preluate pe larg in ziarul Gazeta de Nord-Vest (exemplul 1, exemplul 2, exemplul 3, exemplul 4) vin pe fondul intrarii in insolventa a societatii care editeaza publicatia editata in Satu-Mare, potrivit portalului instantelor de judecata. Valer Marian a fost pina in 2008 (momentul intrarii in Parlament) director general al firmei SC Nord Vest Trust Media SRL, care editeaza Gazeta de Nord-Vest (vezi declaratia de avere).

Deschiderea procedurii insolventei in cazul SC Nord Vest Trust Media SRL a fost solicitata de ANAF in august 2010, cauza fiind acumularea unor datorii la bugetul de stat de aproximativ un milion de lei. Cererea, depusa la Tribunalul Satu Mare, a fost aprobata, sentinta fiind de deschidere a procedurii insolventei, cu lichidatorul Euro Insolv SPRL.

ANAF s-a inscris la masa credala.

Actionar majoritar al SC Nord Vest Trust Media SRL este Razvan Mircea Govor, fost co-actionar impreuna cu senatorul PSD Valer Marian intr-o alta societate comerciala.​

Gazeta de Nord-Vest a lansat, in scandalul vamilor, mai multe informatii infirmate ulterior de sursele oficiale. Una dintre ele a fost ca Eugeniu Petrescu, presupus intermediar in scandalul de mita de la Vama Halmeu, ar fi fost membru in stafful de campanie al lui Traian Basescu (vezi aici mai multe informatii).