Magistratii Tribunalului Olt au decis, joi, sa respinga cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, acuzat de tentativa de omor, astfel incat acesta va ramane in arest, anunta Agerpres. Avocatii lui Bercea au declarat recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova, in termen de cinci zile.

In fata completului de judecata, Bercea Mondial si-a sustinut nevinovatia si a spus ca va respecta conditiile eliberarii provizorii, fiind dispus sa mearga in fata organelor de ancheta chiar si de 3-4 ori pe zi.

Avocatii au mentionat ca Bercea Mondial a fost transformat intr-un "Al Capone" al judetului Olt si ca este victima unui "jurnalism negativ", pentru ca "nu s-a imprietenit cu presa".

Aparatorii au mai spus ca Bercea este un brand, o marca inregistrata, cunoscuta atat in Romania, cat si in Italia si Spania, deoarece a reusit sa faca avere.

"Bercea Mondial e un brand, un nume in lumea afacerilor si trebuie sa i se dea posibilitatea sa se afirme in comunitatea de afaceri ca un leadership", a declarat, in instanta, unul dintre avocatii lui Sandu Anghel, care a mai afirmat ca notorietatea clientului sau "de presedinte al tiganilor" il determina pe acesta sa tina cont de toate conditiile eliberarii provizorii si sa le respecte.

Potrivit avocatilor lui Bercea Mondial, acesta se bucura de un prestigiu deosebit in societate, este o persoana serioasa, "nu bea, nu fumeaza, nu bea cafea, are noua copii, are case, este un familist", iar pentru aceste motive trebuie pus in libertate si trebuie sa aiba parte de un proces echitabil.

Avocatii au mai sustinut in numeroase randuri ca Bercea nu se bucura de un tratament echitabil si nu i se da posibilitatea sa se apere, deoarece cazul sau este intens mediatizat, mai ales in mod negativ, fapt de natura sa influenteze deciziile magistratilor.

Sandu Anghel s-a declarat nevinovat, spunand ca nu ar fi fost capabil sa-si atace nepotul pe care el l-a crescut.

"Cum sa-l tai eu pe copilul meu, daca a crescut la mine la masa", a spus Bercea, care a aratat ca in familia sa este o stare conflictuala de 7-8 luni si pe acest fond conflictual copiii sai si ai fratilor sai au avut mai multe dispute.

Printre aceste dispute ale copiilor s-ar afla si incidentul care a dus la arestarea lui Sandu Anghel. Acesta afirma ca nu el a fost autorul, ci unul dintre fiii sai, minor, zis Mondial.

Sandu Anghel a mai spus ca nu ar fi in stare de fapte penale, pentru ca are "familie, nevasta operata, fiul cel mare bolnav de SIDA, si afaceri in Bucuresti".

In ceea ce priveste permisul de conducere, Bercea Mondial a precizat ca il detine de 21 de ani si ca in acest timp nu a comis nicio infractiune la regimul circulatiei. Ulterior a admis ca doar "l-a luat radarul".

Inainte de a fi ascultata declaratia lui Bercea Mondial, acesta a cerut completului de judecata sa-i permita sa iasa din sala pentru a se spala pe maini, deoarece i s-a facut rau.

Presedintele de sedinta i-a dat voie, iar acesta s-a intors dupa 3-4 minute, spunand ca si-a revenit si ca poate sa dea declaratii.

Avocatii au declarat ca s-a cerut eliberarea provizoriu sub control judiciar a lui Sandu Anghel nu pentru ca acesta ar suferi de claustrofobie, ci din alte motive, si au afirmat ca acesta are afectiuni mai vechi ale plamanilor si ficatului.

Anghel a fost arestat in urma cu o saptamana si jumatate pentru tentativa de omor calificat, fiind acuzat ca si-a injunghiat nepotul, pe Ionut Anghel, zis Mercedes.