Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, miercuri, recursurile a 15 politisti de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albita, din judetul Vaslui, la decizia prin care au fost arestati preventiv pentru 29 de zile de Curtea de Apel Bucuresti, informeaza Agerpres.

Prin decizia ICCJ, Gheorghe Carp, Catalin Popa, Traian Mazdrag, Marius Frentescu, Ciprian Cristi Racovita, Florin Onila, George Ionescu, Vlad Polojan, Marius Florin Gavrilita, Catalin Bogdan Cherciu, Ionut Alin Taragan, Maria Ruxandra Albusan, Sebastian Marius Ciobanu, Luca Alexandru Lucian si Gelu Gabriel Marcu vor ramane in arest preventiv.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au emis pe 23 februarie, la propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in total, 32 de mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele unor politisti de frontiera de la PTF Albita, din judetul Vaslui, acuzati de fapte de coruptie.

Fata de seful vamii Albita, comisarul de politie Daniel Corban, si alti sapte politisti instanta CAB a hotarat pe 23 februarie cercetarea in stare de libertate si a instituit masura obligarii de a nu parasi tara pe un termen de 30 de zile.

In acest dosar, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de 40 de lucratori de politie de frontiera de la Albita, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de luare de mita in forma continuata si sprijinire a unui grup infractional organizat.