​Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat miercuri, ca vrea sa inceapa cat mai repede lucrarile la autostrada suspendata. Edilul, care se afla in vizita in China, a facut aceasta afirmatie dupa ce a vazut autostrada suspendata care traverseaza centrul capitalei chineze, Beijing. Mai mult, Beijing Municipal Construction Group Co, compania care construieste autostrada de acolo, i-a dat asigurari edilului ca un proiect asemanator se poate face si la noi.

Autostrada din ChinaFoto: Primaria Bucuresti

"Este foarte clar ca autostrada suspendata se poate face. Iata! Avem dovada vie a faptului ca 10 km au fost realizati in 2 ani de aceasta firma si am primit asigurari ca modelul poate fi implementat si la Bucuresti. Continuam discutiile, iar dorinta mea este aceea de a demara cat mai curand cu putinta acest proiect de fluidizare a traficului si in Capitala Romaniei", a declarat Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu s-a intalnit cu reprezentantii companiei Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd, in vederea unui schimb de experienta privind lucrarile de fluidizare a traficului. Compania are experienta in construirea de sosele suspendate, poduri si pasaje, fiind infiintata in urma cu 61 de ani.

Potrivit unui comunicat trimis de Primaria Capitalei, reprezentantii Beijing Municipal Construction Group Co. Ltd si-au aratat interesul pentru realizarea unei autostrazi suspendate la Bucuresti, tinandu-se cont si de infrastructura existenta in Capitala noastra.

Soseaua suspendata care strabate centrul Beijingului este inca in constructie, in doi ani fiind realizati 9,6 km.