Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, i-a dat in judecata pe senatorul PSD Valer Marian, pe Diana Severin - fosta sefa a Vamii Ploiesti si pe presedintele sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, pentru afirmatii defaimatoare la adresa sa si a institutiei pe care o conduce.

"In cursul zilei de ieri, 1 martie 2011, am inregistrat cererile de chemare in judecata impotriva numitilor Valer Marian - senator PSD, Diana Severin - fost director coordonator al Directiei judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Prahova si Vasile Lincu, presedinte al Sindicatului Politistilor si Vamesilor - Pro Lex. Am solicitat instantei sa-i oblige pe acestia sa repare prejudiciul pe care mi l-au cauzat prin afirmatii defaimatoare la adresa mea si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala", a declarat Sorin Blejnar, citat de Agerpres.

El a precizat ca actiunea pe care a declansat-o este de natura civila.

"Am solicitat despagubiri simbolice de natura materiala, in valoare de 1 leu. Totodata, tin sa mai precizez ca am ales calea actionarii in instantele civile de judecata si datorita faptului ca numitul Valer Marian beneficiaza de imunitate parlamentara, fiind senator in Parlamentul Romaniei", a spus seful Fiscului.

In ultimele zile, presedintele ANAF a fost acuzat de oameni politici, lideri de sindicat si de angajati ai Vamii, ca el ar fi "regina" de pe "tabla de sah" a coruptiei din vami. Blejnar a respins categoric aceste acuzatii si a afirmat ca este atacat in mass-media pentru ca incearca sa faca curatenie in sistem.