Doua aeronavele militare C 130 Hercules si C-27 J Spartan au sosit, in noaptea de marti spre miercuri, in tara - informeaza Radio Romania Actualitati. La bordul avioanelor se aflau 70 de persoane evacuate din Libia, dintre care 48 de romani si 22 de cetateni ai altor state. Cu aceasta misiune, numarul total al persoanelor evacuate din Libia cu aeronavele Armatei Romaniei ajunge la aproximativ 300 de cetateni romani si straini - anunta Ministerul Apararii, citat de Agerpres.

Aeronavele au decolat incepand de la ora 23.30, la un interval de 15 minute, de pe Aeroportul din La Valletta (Malta), cu destinatia Aeroportul International Henri Coanda, urmand sa aterizeze in dimineata zilei de miercuri, in jurul orei 02.45.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a finalizat actiunea de evacuare a ultimilor cetateni romani din Libia, care au solicitat sprijinul autoritatilor romane. Operatiunea a inceput la data de 21 februarie 2011, Romania oferind in aceasta perioada asistenta si facilitati tehnice pentru evacuarea altor cetateni, preponderent din statele membre UE.