Incompatibilitatea rector-parlamentar, desfiintata si de senatorii juristi. Ecaterina Andronescu si Nicolae Robu pot cumula cele doua functii - Comisia juridica a Senatului

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Marţi, 1 martie 2011, 17:02 Actualitate | Esenţial


Ecaterina Andronescu si Nicolae Robu
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
Senatorii Ecaterina Andronescu (PSD) si Nicolae Robu (PNL), care ocupa si functii de rectori, nu sunt incompatibili, ei putand cumula cele doua calitati. Decizia a fost luata de Comisia juridica a Senatului, transmite Agerpres, la o saptamana dupa ce si Comisia juridica de la Camera Deputatilor a anuntat ca "deputatii care detin si functia de rector nu pot fi declarati incompatibili, deoarece la momentul in care au fost alesi legislatia nu interzicea cumulul de functii". Secretarul general al ANI, Horia Georgescu, a declarat insa pentru HotNews.ro ca "deciziile Comisiilor juridice ale Senatului si Camerei Deputatilor nu sunt opozabile punctului de vedere al Agentiei Nationale de Integritate, in cazul in care suntem sesizati".

Decizia de marti de la Senat a fost luata cu cinci voturi "pentru", din partea senatorilor PSD si PNL, un vot "impotriva" si trei "abtineri" din partea senatorilor arcului guvernamental. Senatorii juristi au motivat votul spunand ca acest cumul de functii este posibil avand in vedere prevederile Legii privind asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, act normativ potrivit caruia deputatii si senatorii pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice si al creatiei literar-artistice.

Presedintele comisiei, social-democratul Toni Grebla, a propus ca in raport sa se arate ca functia de rector se incadreaza in sintagma "functie in domeniul didactic" si poate constitui o exceptie care nu instituie o situatie de incompatibilitate.

Nicolae Robu, senator PNL si rector al Universitatii Politehnice din Timisoara: Era firesc ca senatorii juristi sa considere compatibile functia de rector si cea de parlamentar
 
Rectorul Universitatii Politehnice din Timisoara, senatorul PNL Nicolae Robu, a declarat ca "este un lucru firesc ceea ce s-a stabilit in Comisia juridica astazi. De altfel, si Comisia juridica a Camerei Deputatilor a judecat la fel. Cred ca oricine stie ca nu se aplica retroactiv prevederile legilor. (...) Nu se poate interveni in timpul derularii unui mandat. Ulterior, sigur, se pot aduce modificari si se poate interveni''.

Nicolae Robu a precizat, potrivit Agerpres, ca prevederile legilor nu pot fi aplicate retroactiv, pentru ca atat mandatul de parlamentar, cat si cel de rector au fost obtinute ''in conditii legale, pentru o anumita perioada de timp, cu drepturi, cu obligatii, cu compatibilitati si incompatibilitati''.

Senatorul PNL si-a exprimat speranta ca si membrii Comisiei pentru invatamant din Senat sa tina cont de punctul de vedere exprimat de Comisia juridica in momentul in care va fi discutat si transat articolul din Legea Educatiei care stabileste incompatibilitatea intre calitatea de rector si cea de parlamentar.

Cum incearca rectorii-parlamentari sa scape de incompatibilitate

Deciziile parlamentarilor juristi vin in contextul in care noua lege a Educatiei interzice detinerea simultana a functiei de rector cu cea de parlamentar. Senatorii-rectori Ecaterina Andronescu (PSD) si Nicolae Robu (PNL) au depus insa o solicitare, la Senat, de lamurire a situatiei in care se afla, in timp ce la Camera Deputatilor lamuririle au fost cerute de deputatii-rectori Iosif Dragulescu (PDL) si Florian Popa (PSD).  

Pe 22 februarie, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis ca nu exista incompatibilitate intre functia de deputat si cea de rector, punct de vedere transmis Biroului Permanent. Comisia a argumentat decizia spunand ca deputatii care detin si functia de rector au fost alesi atunci cand legislatia nu interzicea cumulul de functii. In plus, deputatii Eugen Nicolicea, liderul independentilor, si Mihail Boldea, PDL, au sustinut ca Senatul universitatilor ar trebui sa fie cel care sa constate situatia de incompatibilitate, si nu de catre ANI sau de comisia din care face parte respectivul parlamentar, asa cum spune legea.

ANI: Deciziile Comisiilor juridice nu sunt opozabile Agentiei

Horia Georgescu, secretarul general al ANI, a declarat pentru HotNews.ro ca "deciziile Comisiilor juridice ale Senatului si Camerei Deputatilor nu sunt opozabile punctului de vedere al Agentiei Nationale de Integritate, in cazul in care suntem sesizati". Potrivit acestuia, "exista si precedent judiciar in aceasta materie, respectiv in cazul unui senator aflat in functie prin decizia definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Galati".

Punctul de vedere al Agentiei Nationale de Integritate:
Agentia Nationala de Integritate

Cazul Corina Dumitrescu si incompatibilitatea membru CSM din partea societatii civile-rector

Unul dintre potentialii beneficiari ai interpretarii date de parlamentarii juristi este sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, Corina Dumitrescu, membru CSM din partea societatii civile. Dupa noua lege a educatiei, Corina Dumitrescu trebuie sa aleaga intre locul proaspat obtinut in CSM si cel de rector al Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, a declarat senatorul PDL Iulian Urban. De pe 15 decembrie, de cand a fost aleasa membru in CSM din partea societatii civile, plenul Senatului a amanat succesiv luarea unei decizii in ceea ce priveste validarea Corinei Dumitrescu la functia din Consiliul Superior al Magistraturii.

Ce spune legea: Articolele din Legea Educatiei Nationale care prevad aceasta incompatibilitate

"Art. 215, alin. (3) Persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului.
(4) Functia de rector este incompatibila cu detinerea de functii de conducere in cadrul unui partid politic, pe perioada exercitarii mandatului".

Articolul din lege la care rectorii-parlamentari au facut referire in sustinerea ideii ca incompatibilitatea se aplica de la urmatoarele mandate este urmatorul:

"Articolul 364, alin. (2): La finalizarea actualului mandat, noile organe de conducere ale universitatilor se vor stabili in baza prezentei legi".

Vezi lista rectorilor incompatibili dupa noua Lege a Educatiei si citeste cum incearca rectorii-parlamentari sa scape de incompatibilitate


Citeste mai multe despre   
3161 vizualizari

 • +26 (28 voturi)    
  doua lucruri (Marţi, 1 martie 2011, 17:12)

  stefan [anonim]

  constitutia Romaniei, art 16.
  Toti cetatenii sunt egali in fata legii. (aprox)

  G. Orwell, Ferma animalelor: (final)
  "Unii sunt mai egali decit altii"

  Pentru Ro Orwell este mai actual ca niciodata.
  • +9 (9 voturi)    
   suntem specialisti... (Marţi, 1 martie 2011, 19:15)

   popcorn monta [utilizator] i-a raspuns lui stefan

   nu se pricepe nimeni mai bine ca romanul sa ocoleasca legea...ridicol
   • +1 (1 vot)    
    despre lege (Miercuri, 2 martie 2011, 10:01)

    x [anonim] i-a raspuns lui popcorn monta

    poate sa imi explice cineva esenta incompatibilitatii functiei de rector cu cea de senator, caci in articole nu vad decat ca cineva a dat o lege pe care altcineva o ocoleste. Poate cineva sa imi explice de ce cele doua functii sunt natural incompatibile? Spre exemplu pot sa inteleg de ce cineva cu o istorie penala nu trebuie sa fie senator, existand un evident conflict de interese leagea neputand fi data de catre cel care este pedepsit de aceasta, dar in cazul rectorilor nu inteleg incompatibilitatea desi probabil ea exista. Poate cineva sa o explice va rog?
    • 0 (0 voturi)    
     Incompatibilitatea (Miercuri, 2 martie 2011, 11:40)

     Constantin [anonim] i-a raspuns lui x

     are la baza conflictul de interese, adica parlamentarul vrea sa-l sa sape pe rector si/sau invers. E o aberatie, functiile astea doua nu sunt incompatabile. Hotul cu parlamentarul da, sunt incompatibile deoarece parlamentarul trebuie sa-l sape pe hot cu legi bine ticluite. Deocamdata suntem in faza cand hotul il sapa pe parlamentar.
     • +2 (2 voturi)    
      .......... (Miercuri, 2 martie 2011, 11:47)

      nicu [anonim] i-a raspuns lui Constantin

      Nu uiita ca primesc bani de la stat facultatile, daca vroia sa fie rector nu trebuia sa mai candideze la parlamentare, e simplu, sa lase pe altcineva, poate mai scapam de un somer.oatat treaba e pentru bani si voturi.
      • +1 (1 vot)    
       Problema cu salariile (Miercuri, 2 martie 2011, 12:57)

       Constantin [anonim] i-a raspuns lui nicu

       este a sefilor celor ce detin ambele functii. De ce sefii lor ii platesc si pentru functia de parlamentar si pentru cea de rector? De ce nu-i sanctioneaza daca absenteaza de la servici in timpul programului?
     • +1 (1 vot)    
      de unde vine denumirea de Rector ? (Miercuri, 2 martie 2011, 12:06)

      Rectangular [anonim] i-a raspuns lui Constantin

      de la rect ?
    • +2 (2 voturi)    
     simplu (Miercuri, 2 martie 2011, 12:21)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui x

     1. universitatile functioneaza in baza legilor pe care le voteaza (si uneori le scriu) parlamentarii. daca esti si rector si parlamentar.. pute
     2. sunt doua functii foarte importante pentru societate. unii raspund de legile tarii, altii de viitorul tarii. oricat de bazat ar fi respectivul nu poate sa le faca pe amandoua in acelasi timp.
     3. astea nu sunt job-uri part time. 8h/zi. x2. =16h/zi. mai ales cand vorbim de rectorii de la universitatile de stat este o nesimtire fara margini sa incasezi de la statul roman doua salarii si sa nu faci nici un job pana la capat.
     • 0 (0 voturi)    
      Incompatibilitatea este fizica (Miercuri, 2 martie 2011, 12:54)

      Constantin [anonim] i-a raspuns lui pehash

      si nu legala, n-ai nevoie de o lege in acest sens. Ai nevoie numai de un sef de camera legislativa si un sef la minister care sa-si faca treaba si sa-i plateasca pe cei ce detin ambele functii in functie de prezenta si activitatea lor.
    • 0 (0 voturi)    
     OF OF ! (Miercuri, 2 martie 2011, 14:51)

     ilinois [utilizator] i-a raspuns lui x

     Un parlamentar este ales dintr - un partid politic . Ca rector va aplica numai in functie de reflexul lui politic orice strategie privind invatamantul pe care il pastoreste Daca nu ii convine , vine la ANTENE sau REALITATEA si incepe cu huiduielile !As mai putea sa iti dau 1000 de explicatii . Consider insa ca lucrurile sunt evidente si mult prea simple TOTUL ESTE SA AI CEVA IN CAP SI UN PIC DE BUN SIMT
 • +22 (24 voturi)    
  se poate (Marţi, 1 martie 2011, 17:12)

  Adrian [anonim]

  Speroamenii astia pot fi si rectori, si parlamentari si medici, si orice altceva, in acelas timp. Si nici n-o fac pentru eu, ci pentru noi nerecunoscatorii, sa ne bucuram de toate aceste abilitati ale lor.
 • +21 (21 voturi)    
  mda (Marţi, 1 martie 2011, 17:22)

  ion [anonim]

  Eu rog persoanele in cauza sa ne explice cum reusesc sa fie in 2 locuri in acelasi timp de se descurca cu doua locuri de munca. Nu de alta dar mai sunt si alti muritori de rand care ar mai face un ban in plus, macar asa din cand in cand. Multumim
 • +7 (11 voturi)    
  E bine asa! (Marţi, 1 martie 2011, 17:23)

  Raluca [anonim]

  Asta inseamna ca Cati si Nicol nu vor mai vota nicio motiune de cenzura de-acum inainte...ca doar nu-si vor taia singuri craca...
 • +20 (20 voturi)    
  Unii sunt mai egali decat altii (Marţi, 1 martie 2011, 17:39)

  Ionel [anonim]

  ""deputatii care detin si functia de rector nu pot fi declarati incompatibili, deoarece la momentul in care au fost alesi legislatia nu interzicea cumulul de functii".
  Inseamna ca nici eu nu ar trebui sa platesc taxa anuala la masina(3l) dupa capacitatea cilindrica deoarece cand am cumparat masina taxa nu se platea in functie de capacitatea cilindrica care ma dezavantajeaza.
  • +5 (9 voturi)    
   @Ionel (Marţi, 1 martie 2011, 17:48)

   Ion [anonim] i-a raspuns lui Ionel

   Pai tu esti cumva parlamentar sa se faca exceptie de la lege ??
   Eu propun sa vina Fiscul sa te controleze, ca doar ai masina de 3.000 cmc, inseamna ca i-ai furat / delapidat / etc ... :))
   Tara de cacao, legi de kk !
  • 0 (0 voturi)    
   nu... (Miercuri, 2 martie 2011, 13:45)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui Ionel

   inseamna ca tu acum nu mai platesti la valoarea de acum taxa de prima inmatriculare ca doar ai platit sau nu (depinde cum era atunci) odata.
 • +11 (11 voturi)    
  Hai sa sesizam CC (Marţi, 1 martie 2011, 17:40)

  Tepes [anonim]

  Trebuie sa ai nervii tari sa rezisti cu smecheriile astora. Desi in LEGe se scrie negru pe alb ca la data intrarii in vigoare a legii cei care cumuleaza trebuie sa opteze (deci nu-i da nimeni afara) intre functia de rector, parlamentar sau politician ei vin cu o poveste de inaintea erei noastre. Aici Funeriu poate face:
  1. Sa-i suspende administrativ functia de rector, adica sa aplice legea;
  2. Sa sesizeze CC;
  Este ca si cum eu mi-am luat carnetul de conducere cand se accepta o concentratie de alcool de 5 la mie iar acum cand este 1 la mie refuz sa predau carnetul caci eu operez numai in trecut!!! Astia mai au putin si vor interpreta legeile dupa data nasterii: la data cand s-au nascut ei nu era in vigoare aceasta lege. Stil tipic PSD-ist caruia i se falfaie de legi.....PSD-ul mai are putin si transforma democratia intr-una de partid cu legi proprii precum obisnuiesc tiganii.
  • +2 (2 voturi)    
   Vlad Tepes (Marţi, 1 martie 2011, 21:07)

   Tase Rotta [utilizator] i-a raspuns lui Tepes

   Mai Tepes, esti extraordinar, sigur esti urmas de-a lui Vlad Tepes!
 • +11 (11 voturi)    
  "Eu sunt Ubicuu, nene Iancule!" (Marţi, 1 martie 2011, 17:43)

  Marian Boldea [anonim]

  Asta ar putea fi replica prin care aceste Fiinte Extraordinare sa ne explice si noua, muritorilor de rand, felul in care pot fi simultan si in parlament, si la rectorat, si posibil si in alte comitete, comitii etc.
 • +11 (11 voturi)    
  m-am saturat (Marţi, 1 martie 2011, 17:46)

  mary [anonim]

  Cum ii impart mititei astia functiile si nu se dau dusi nici daca le arati paragrafe de lege???

  Cum pot domnii si doamnele parlamentare din comisiile juridice sa siluiasaca lege in avantajul unora? Cum nu exista sange in instalatii sa condamne ferm prin vot aceste abuzuri? Ce fel de oameni sunt aia din parlament?

  Deci ANI si-a spus punctul de vedere,
  Bunul simt din Parlament l-am vazut, acum ce mai urmeaza?
 • +10 (10 voturi)    
  ca de obicei (Marţi, 1 martie 2011, 17:48)

  nnn [anonim]

  Parlamentarii nostri se fac ca nu stiu ce spune legea, sau o indoaie dupa cum le convine.

  Retroactivitatea n-are nimic cu situatia in cauza. Legea nu le cere sa dea inapoi banii pe care i-au primit in ultimii ani din cele doua functii.

  Legea spune doar ca de acum inainte trebuie sa renunte la una din pozitii. Acesti oameni vorbesc de mandatul de parlamentar de parca ar fi sfant si batut in cuie. Nu este nici sfant, nici batut in cuie. Responsabilitatea ca cetatean este sa te supui legii. Iar daca legea s-a schimbat, schimbi si tu situatia in care esti.

  Imaginati-va scenariul (fictiv): pana acum prostitutia a fost legala. Parlamentul trece o lege si spune ca de azi meseria e ilegala. Prostituatele pot fi ridicate de a doua zi si nu au dreptul sa zica "eu am ales meseria aia, oamenii au fost de acord, ba chiar le-a placut; eu mi-am facut calcule, etc.".
 • +11 (11 voturi)    
  Comisia asta e cea mai tare de pe planeta (Marţi, 1 martie 2011, 17:52)

  ion [anonim]

  Astia sunt in stare sa anulege si legea gravitatiei. Printr-o decizie a comisie juridice a Senatului.

  Caci vad ca aceasta comisie poate decide orice. Inclusiv faptul ca o lege adoptata sa fie incalcata, caci de dezavantajeaza pe "noi"

  ANI draga, ce mai stai?
 • +8 (8 voturi)    
  pe noi, cine ne reprezinta? (Marţi, 1 martie 2011, 17:55)

  Nicu [anonim]

  Politicienii, cand voteaza o lege ,pentru ca sunt reprezentantii alegatorilor, ar trebui sa se puna in pielea omului obisnuit. Nuuuu, ei, cand ajung in Parlament voteaza numai in interesul personal. Iata de ce noi nu simtim ca alesii nostri ne reprezinta.
 • +9 (9 voturi)    
  Da, si? (Marţi, 1 martie 2011, 18:00)

  Cataleya [utilizator]

  Care e problema?
  legea educatiei a trecut de prlament, a fost aprobata de CCR si promulgata de Presedintele Romaniei!
  Ceea ce decid aceste Comisii juridice are doar rol informativ, un fel de "noua nu ne place, noi nu vrem" dar in rest deciziile lor nu au absolut nicio putere juridica.

  Ca atare, rectorii trebuie sa aleaga - ori senatori ori rectori!

  Alte discutii nu isi au rostul!
 • +7 (7 voturi)    
  exceptii neintamplatoare (Marţi, 1 martie 2011, 18:06)

  elaine [anonim]

  In scoli directorii fusesera degrevati de responsabilitati de predare. Si mai-naite era redusa norma. Eu inteleg alegerea dificila pe care ei trebuie sa o faca dar nu e cazul comisiei juridice sa o faca in locul lor.
 • +8 (8 voturi)    
  Parlamentarii rectori (Marţi, 1 martie 2011, 18:06)

  costel [anonim]

  Cred ca aceste cadre didactice ar trebui sa aiba mai mult bun simt.Dar tot niste milogi sunt.Imi este greata de astfel de parlamentari - profesori.
 • +7 (7 voturi)    
  Aceste nemernicii nu pot continua la nesfarsit (Marţi, 1 martie 2011, 18:08)

  bmarius [utilizator]

  Va fi vai si amar de romani cand va reveni mafia rosie la putere .
 • +7 (7 voturi)    
  Nu mai inteleg nimic (Marţi, 1 martie 2011, 18:10)

  riki [anonim]

  In Romania cine aplica legea? Guvernul sau Parlamentul? Nu mai inteleg nimic.
 • +8 (8 voturi)    
  Nu s-a desfiintat nimic (Marţi, 1 martie 2011, 18:11)

  george [anonim]

  Titluri sforaitoare care manipuleaza.
  Comisiile juridice ale Senatului si Camerei Deputatilor au doar rol consultativ. Ar trebuie ca plenul sa se pronunte prin vot cu privire la cauza numai ca plenul s-a pronuntat exact atunci cand au votat legea educatiei. Deci totul este praf in ochii prostilor pentru a-si justifica incalcarea de lege. In noua lege a educatiei se stipuleaza negru pe alb ca un rector nu poate sa detina o alta functie publica.
 • +7 (7 voturi)    
  ! (Marţi, 1 martie 2011, 18:16)

  SS [anonim]

  Nu vedeti? Basescu e de vina...Acum vorbind serios astia vor sa-i mai votam?
  • +7 (7 voturi)    
   vot (Marţi, 1 martie 2011, 19:00)

   N.Mitrea [anonim] i-a raspuns lui SS

   Cum sa te legi de Cati?Ca Cati nu e nimeni,este in acelasi timp in mai multe locuri,asa se explica brambureala din invatamant.
 • +9 (9 voturi)    
  Incompatibilitate (Marţi, 1 martie 2011, 18:22)

  mc [anonim]

  Niste panarame,care nu sunt supraoameni ,nu vor sa renunte la mai multe salarii.
 • +8 (8 voturi)    
  Sau altfel spus (Marţi, 1 martie 2011, 18:30)

  Gimmy [anonim]

  Legea e pentru mujici, nu pentru übermenschii din parlament! Sa va intre bine la cap!

  Sa vedem daca au curajul sa si voteze in plan mizeria asta!
 • +7 (7 voturi)    
  Maimutoii. (Marţi, 1 martie 2011, 18:40)

  nico2 [utilizator]

  Jigodii ordinare. Nenorocitii din Parlament sunt in stare sa modifice si Biblia numai sa-si pastreze privilegiile. Cum poti sa fii in acelasi timp la 2 locuri de munca diferite? Dobitocii vor sa fie la FF in Parlament si sa incaseze bani din alta activitate. Vrem sa fim parlamentari, vrem idemnizatii cat mai mari, vrem suma forfetara cat mai mare, vrem cazare la 5 stele, vrem masina de serviciu, vrem abonament telefonic platit , vrem laptop, vrem orice, dar vrem sa ne pastram si veniturile din vechiul loc de munca.
 • +6 (6 voturi)    
  aloooo???? (Marţi, 1 martie 2011, 18:46)

  cristi_an [utilizator]

  e LEGE !!! ati incalcat legea , panaramelor!! afara cu voi
 • +7 (7 voturi)    
  incompatibilitate (Marţi, 1 martie 2011, 18:58)

  G [anonim]

  Functia de parlamentar nu e neaparat incompatibila cu orice alta functie, ci functia de rector, conform noii legi a educatiei, e incompatibila cu functia de parlamentar.

  Deci orice argument adus cu retroactivitatea e cam nul. E foarte buna prevederea asta, rectorii ar trebui sa-si dedice tot timpul managementului universitatii si nu sa-si piarda timpul prin parlament sau pe la televizor facand politica.
 • +3 (3 voturi)    
  inel...inell de aur....cu piatra la mijloc.... (Marţi, 1 martie 2011, 20:01)

  mitza [anonim]

  eu chiar te-am vrut fetitzo dar...nu a mai fost loc....e un motto...care mi-a venit asa ...de prea multi nervi....daca dna citeste sa vada ca stiu sa scriu destul de bine ,mult mai bine decat una de 19 ani...ce-ar fi daca v-as relata eu aici un caz..dar sunt inca in stare de soc...pentru ca la oamenii curati,cinstiti socul dureaza...dureaza...lasa urme grave...traume,depresii...'' ...ce-tzi pasa tie chip de lut...'' da,nu pot acum ppentru ca mi-e copilul prea bolnav de nu mai stiu de mine....dar cum nu sunt sigura ca dzeu va avea grija sa o rasplateassca...voi reveni eu...sigur...
 • +4 (4 voturi)    
  stop (Marţi, 1 martie 2011, 20:12)

  dana [anonim]

  Legea nu actioneaza retroactiv.
  Asta inseamna ca nu va penalizeaza nimeni, domnilor parlamentari, pentru faptul ca in trecut ati cumulat functiile de rector si parlamentar.
  Dar, odata cu intrarea in vigoare a legii, litera si spiritul legii sunt clare: stop.
 • +6 (6 voturi)    
  E ceva de groaza! (Marţi, 1 martie 2011, 20:21)

  daniel [anonim]

  Este incredibil, oameni buni! Toate jigodiile incompetente tin cu dintii de ciolan. Chiar acum imi aduc amine o emisiune la TV in urma cu mai bine de 10-11 ani in urma, unde madam Andronescu a fost invitata la o emisiune despre olimpicii romani. Tot la emisiune au fot invitati 3 olimpici de aur/argint. Era vorba de premiile acordate de catre ministerul educatiei olimpicilor. Printre aceste premii se numara si o excursie in Franta. Cei 3 olimpici de aur/argint, NU au vazut nici-o excursie, desi fusese organizata cu multa pompa. La intrebarea adresata de cei 3 olimpici, cine a fost in locul lor in excursie, madam Andronescu a trecut la represalii si jigniri subtile.
  Este devastator ce se intampla in Romania, groaznic, iar daca la anul vine PSD la putere, or sa distruga tot si apoi o sa tipe in gura mare ca este rau din cauza celor care au fost la putere. Daca asta doriti oameni buni, inainte, nu clipiti, participati la distrugere. Daca doriti ceva nou, apoi votati macar veca mai recent daca nu chiar nou.
  Cat despre olimpici, ei sunt bine, lucreaza la Universitati Americane de prestigiu, i-am pierdut. Si asa o sa tot pierdem, pana nu o sa mai ramana nimic de pierdut...
  • +4 (4 voturi)    
   +++++++++ (Marţi, 1 martie 2011, 21:17)

   Tase Rotta [utilizator] i-a raspuns lui daniel

   "daniel", excelent comentariul tau, am vrut sa-ti dau de 10 ori +
   • +1 (1 vot)    
    +++si---- (Marţi, 1 martie 2011, 23:34)

    daniel [anonim] i-a raspuns lui Tase Rotta

    Draga Tase,

    Din pacate asta este realitatea.
    Din fericire avem totusi sansa sa speram
    la ceva mai bun.
    De curand am fost la UPB (btw: arata jalnic, de la scaune cu 3 picioare din 4 in jos...): am oferit o bursa buna de PhD (2400 lei/luna) la un student de acolo, recomandat de sus (decan). Dupa 3 saptamani nu a mai venit la institut si a renuntat sa mai raspunda la e-mail. A trebuit sa ii desfacem contractul de munca...El vroia numai banii! Bine ca nu s-a "aruncat de la balcon" tipand ca moare de foame, asa cu ni se spune 24/7 la Antena3. Vezi, asta e problema, ce a fost mai bun a plecat, ce a fost mai 'putin bun' (ca sa nu dramatizez) a ramas.
    Domnul Ministru Funeriu stie problema aceasta si incerca din rasputeri, sacrificandu-si cariera stiintifica (pt. cei care posteaza aici: daca nu stiti ce e asta, va rog frumos sa nu comentati negativ, aveti macar decenta), ca sa schimbe ceva. Aici trebuie si noi sa ne aducem aportul, atat cat se poate, si sa speram ca se va schimba ceva in urmatorii 20-30 de ani. Cred ca mai repede nu se poate. Daca 'bramburica' si 'indianul' or sa insiste sa paraziteze Universitatile, atunci 'vindecarea'' va mai dura...
 • 0 (0 voturi)    
  au dreptate... (Miercuri, 2 martie 2011, 0:54)

  cineva [anonim]

  Nu comentez faptul ca nu pot fi in doua locuri in acelasi timp, asta e clar. Eu zic doar ca, din punct de vedere juridic, au dreptate. Scrie in lege clar (nu o sa mai caut articolul acum) ca prevederile nu se aplica pentru mandatele aflate in derulare. Din asta se intelege ca nu se aplica nici prevederea cu parlamentarul, nici cea cu pensionarea la 65 de ani.
  Oricum, atat pentru parerile pro cat si pentru parerile anti legea educatiei (ca sunt multe discutii zilele astea), ca rog eu oameni buni sa cititi legea.. va ia vreo ora jumate dar consider ca e bine sa fii informat inainte sa iti dai cu parerea despre ceva. Ca asa ajung unii (din ambele tabere) sa ne dezinformeze si sa ne manipuleze in masa...
 • +1 (1 vot)    
  Robu ce mai vrea? (Miercuri, 2 martie 2011, 1:11)

  I [utilizator]

  nu a facut nimic cat am fost eu student 5 ani de zile.
 • 0 (0 voturi)    
  Comisiile juridice ale Senatului si Camerei Dep (Miercuri, 2 martie 2011, 11:09)

  rocitizen [utilizator]

  trebuie sa respecte legea nu sa o interpreteze dupa cum le convine unora sau altora. Nu e admisibil ca o Comise juridica sa isi bata joc de o lege in halul asta. Odata legea trecuta de Parlament si intrata in vigoare ea trebuie respectata litera cu litera. Deja interpretarile de genul "eu am dobandit privilegiile astea inainte de a aparea legea care le interzice" nu sunt justificabile din punct de vedere etic si moral. Nesimtire mai mare si sfidare a cetatenilor inteligenti cu drept de vot nu exista. Cei care au facut mizeria asta, precum si aceia care au incercat sa puna cu botul pe labe ANI nu demult ar trebui sa fie scosi afara din politica (ca singuri nu se dau dusi ca-s prea nesimtiti si cu obrazul gros). M-am saturat de astfel de paraziti. Oameni ca astia sunt ciuma si cancerul Romaniei, fata vazuta a sistemului mafiot. Cu astia trebuie sa ne luptam si sa-i eliminam din sistem, daca vrem sa o ducem mai bine in viitor.
 • +1 (1 vot)    
  Comisiile juridice nu se pot substitui justitiei (Miercuri, 2 martie 2011, 11:23)

  hic sunt leones [utilizator]

  curtile fiind singurele in masura sa judece legalitatea unei situatii.
  Oricat s-ar zbate dnii/dnele rectori/(e) vor trebui sa aleaga.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version