Sorin Ovidiu Vintu sustine ca este anchetat de favorizarea infractorului in dosarul Nicolae Popa pentru ca a ajutat cu 20.000 de euro "parintii unui prieten (...) sa-si viziteze fiul" si spune ca ar face din nou acelasi lucru, pentru orice alt prieten.

"Vreau sa va reamintesc ca sunt aici pentru ca am ajutat parintii unui prieten cu 20.000 de euro pentru a-si vizita fiul. Daca ar trebui sa o mai fac, as face-o din nou, atat pentru el cat si pentru alt prieten", a spus Vintu, care a parasit marti, in jurul orei 14, sala de tribunal unde se judeca cel de-al unsprezecelea termen al procesului sau in care este acuzat de favorizarea infractorului.

El a parasit sala cu incuviintarea judecatoarei, dupa ce a spus ca se simte rau.

UPDATE Judecatoarea a cerut audierea lui Nicolae Popa prin videoconferinta, din Indonezia

In ceea ce priveste procesul pentru interceptari de telefoane si trucarea convorbirilor, omul de afaceri a precizat ca acest demers nu este indreptat impotriva SRI, ca institutie, ci a directorului Serviciului, George Maior, si a generalului Florian Coldea.

"Eu nu am nimic cu institutia, cu SRI, ci dimpotriva, respect institutia, dar am deschis proces impotriva dl. Coldea si a dl. Maior, care au organizat un departament special cu 40 de oameni" care coordoneaza actiuni impotriva sa prin intermediul unor institutii publice precum ANAF, instantele de judecata si altele.

Procesul continua in absenta lui Vintu cu audierea lui Liviu Luca.

Sorin Ovidiu Vintu a anuntat, intr-un interviu pentru Qmagazine, ca va da in judecata SRI pentru interceptari ilegale si trucarea convorbirilor. "Voi face plangeri penale, plangeri in civil, de exemplu, acum am deschis o actiune in civil impotriva domnilor Maior si Coldea si a Serviciului de Informatii Interne pentru interceptari ilegale si trucarea convorbirilor", afirmase Vintu.