F., un roman care munceste in Libia, povesteste cum a ajuns pe aeroportul militar Mettiga din Tripoli, unde isi va petrece noaptea de duminica spre luni in asteptarea unui avion care il va transporta, in cursul diminetii, spre Milano.

  • Sunteti in Libia sau tocmai ati parasit aceasta tara? Daca da, spuneti-va aici povestea dvs. sau a cunoscutilor care se afla in aceasta situatie.

"Am ajuns cu Nuno (portughez) si Neboja (sarb) din desert de la Gazprom si am aterizat pe Mettiga-aeroport militar din Tripoli.

Am fost la 5 minute sa sarim dintr-un avion in altul si sa fim in seara asta in Paris cu toti ceilalti.

Am primit pasapoartele cu 5 minute mai tarziu pentru ca s-au gandit ca nu e important sa ne astepte ei cu ele la aeroport .... cum sa astepte soferul 15 minute?

Se rugau francezii sa venim cu ei dar nu ne lasau libienii fara pasaport si in cateva minute am ramas 3 insi singuri in tot aeroportul....amar de neagra treaba.

Asa ca am ajuns in baza pustie unde ne-am inchis pana maine dimineata cand o luam de la capat, traversam tot orasul spre aeroportul international deja infect.

Am dat iama in camara si intre oala de spaghete si niste legume la tigaie am sunat la ambasada unde dupa ceva timp am reusit sa vorbesc cu cineva.

Am inteles ca daca ai pasaport + bilet sau rezervare + insotit de ceva libieni cu contacte la aeroport nu ar trebui sa avem dimineata probleme sa trecem asa ca ne-am ospatat mai linistiti.

Maine avem rezervare la ora 9 pentru Milano, apoi om mai vedea. Problema e ca nu este siguranta noaptea in Tripoli si vom pleca cum se lumineaza de ziua.

Se pare ca pe langa problema de logistica (combinata cu birocratia tipica libiana) a marilor companii privind evacuarea personalului, o mare problema o reprezinta cei fara acte din aeroportul international.

Sunt in general cateva mii, egipteni, algerieni, nu neaparat europeni si ei creeaza o presiune mare care blocheaza parcarea, intrarea si chiar aeroportul.

Se pare ca vom merge aproximativ 2 km pe jos pana la intrare.

Cred ca exista si un interes sa nu se evacueze expatii foarte repede din Tripoli sa se castige ceva timp pe chestia asta...

Tara pare impartita-n doua, vestul si Tripoli a lu' Gaddafi si estul celorlalti, unde pare si haosul mai mare.

Sunt curios cat o sa tina pana incep sa parjoleasca si haiduceasca fiecare ce se poate...fara benzina, fara mancare...

Parca sa zic ca-mi pare si un pic de isterie massmedia ....sau poate ma insel....dar sa mai vedem ce-i maine.

Chestii bune, chiar surprinzatoare: in oras este semnal de mobil si cand am incarcat cartela AlMadar cu 5 dinari m-am trezit cu inca 65 dinari in plus. La fel si Nebo. Am sunat in Romania si chiar a mers - asta seara.

Probabil ca exista interes sa fie semnal in oras...se mai afla ...se mai asculta... In aeroport semnalul moare. In baza functioneaza internetul.