Seful Vamii Ploiesti, Cornel Costea, a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie in timp ce primea suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la un patron care detinea mai multe firme de import-export din Turcia, arata DNA, intr-un comunicat de presa.

sef-vama-ploiestiFoto: altphel.ro

Procurorii sustin ca in perioada noiembrie-decembrie 2010 si ianuarie 2011, Cornel Ion Costea "a pretins diferite sume de bani de la un denuntator, patron al mai multor firme care desfasurau activitati de import-export din Turcia, primind de la acesta, prin intermediar, suma totala de aproximativ 40.000-50.000 euro, in schimbul neprezentarii tirurilor la controlul fizic in vama Ploiesti. Dupa primirea sumei mentionate, inculpatul a impus ca sa ii mai fie data ulterior suma de 20.000 lei", sustin procurorii DNA. Omul de afaceri a decis sa-l denunte.

In data de 24 februarie 2011, inculpatul ar fi primit suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la persoana denuntatoare, fiind prins in flagrant delict de procurorii anticoruptie.

Cornel Costea a fost acuzat de luare de mita in forma continuata si complicitate la infractiunea de fals intelectual in forma continuata iar Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea acestuia pentru 29 de zile.

La instrumentarea cauzei, procurorii colaboreaza cu ofiteri din cadrul M.A.I - Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Potrivit declaratiei sale de avere, Costea a facut in 2007 un credit pe 20 ani in valoare de 125.000 de euro pentru un apartament in Bucuresti. Costea nu mentioneaza niciun alt bun sau venit in afara de salariu. Acesta a fost implicat luna aceasta intr-un scandal relatat de presa locala din Prahova, Costea declarand pentru un jurnalist ca a cheltuit 15.000 de lei de ziua sa, intr-un club.