Teo Trandafir a fost supusa, joi, unei interventii chirurgicale majore, in urma complicatiilor provocate de pancreatita si a unei infectii abdominale - se precizeaza intr-un comunicat dat publicitatii de Clinica AKH din Viena si preluat de Mediafax. Potrivit medicilor, au fost inlaturate partile necrozate ale pancreasului, s-a efectuat drenaj extensiv si lavaj al cavitatii abdominale. Teo Trandafir va ramane sub observatie in zilele urmatoare, la Terapie Intensiva.

Teo TrandafirFoto: Agerpres

"Sunt de un optimism moderat ca acesta este un mare pas inainte in recuperarea ei", a declarat, dupa interventia chirurgicala, profesorul Michael Gnant, sef al Departamentului chirurgie de la Spitalul AKH, cel care a operat-o pe Teo Trandafir.

Clinica AKH anunta, la inceputul lunii februarie, ca Teo Trandafir a fost supusa unei proceduri endoscopice, se recupereaza bine si ar putea reveni in tara "curand". Totusi, externarea ei a fost amanata din cauza unei complicatii septice.

Teo Trandafir a fost transportata, in 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, dupa sase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatita acuta de severitate medie.

Ea a fost internata la Terapie Intensiva in clinica din Viena, iar echipa medicala a optat atunci pentru tratament, si nu pentru interventie chirurgicala.