Aproximativ 50 de cetateni romani se afla pe aeroportul din Tripoli, unde a ajuns, in jurul orei 18,00, aeronava trimisa pentru repatrierea lor, a informat joi seara Ministerul Afacerilor Externe, relateaza Agerpres. Potrivit unui comunicat al MAE, in masura in care vor ramane locuri disponibile, vor fi imbarcati si cetateni europeni.

Cu sprijinul MApN, in cursul zilei de vineri se are in vedere trimiterea unei noi aeronave militare in zona, a precizat sursa citata. Reprezentantii misiunii diplomatice prezenti pe aeroportul din Tripoli sunt pregatiti sa acorde asistenta consulara de specialitate tuturor cetatenilor romani care doresc imbarcarea la bordul aeronavei. Echipa consulara este situata in partea stanga a aeroportului din Tripoli - la sediul cladirii VIP, aminteste MAE.

Totodata, au fost trimisi la aeroportul Luca din La Valetta - Malta trei functionari din cadrul sectiei consulare a Ambasadei Romaniei la Roma in vederea acordarii de asistenta umanitara si consulara cetatenilor romani ce urmeaza a fi evacuati din Libia.

MAE depune eforturi constante pentru a repatria in conditii de siguranta toti cetatenii romani care au facut o solicitare in acest sens, tinand totodata cont si de alte posibilitati de evacuare, inclusiv pe cale terestra si maritima, prin mecanismul de cooperare consulara europeana, precizeaza sursa citata.