Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, joi ca acuzatiile fostei sefe a Vamii Ploiesti Diana Severin sunt "nefondate si nu au legatura cu realitatea", informeaza Mediafax.

"Nu raspund la astfel de acuzatii care sunt nefondate si nu au legatura cu realitatea. Daca dumneaiei are elemente prin care isi poate sustine afirmatiile este libera sa urmeze toate demersurile legale. Principala mea preocupare in aceasta perioada este sa asigur o implementare perfecta a declaratiei unice (privind plata contributiilor si a impozitului pe venit, n.r.)", a afirmat Blejnar.

Fostul director al Directiei de Accize si Operatiuni Vamale Prahova Diana Severin sustine ca Blejnar este "regina" de pe tabla de sah a coruptiei din vami si ca in 2009 un apropiat al acestuia i-a solicitat demisia din functia de sef al Vamii Ploiesti pentru ca nu a luat "spaga" si nu a dat mai departe.

Diana Severin, care a fost sef al Vamii Ploiesti intre 25 mai 2009 si 25 mai 2010, cu o intrerupere de o luna, intre 15 iulie si 13 august 2009, a declarat, joi, ca in iulie 2009 un apropiat al lui Sorin Blejnar, respectiv Stefanita Prisacaru, la acea vreme seful Compartimentului Verificari Interne din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, ar fi chemat-o la Bucuresti, unde s-a intalnit cu ea nu la sediul ANV, asa cum stabilisera initial, ci la un restaurant din magazinul Unirea, Prisacaru cerandu-i demisia din functia de sef al Biroului Vamal Ploiesti.​