Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si politistii IGPR efectueaza joi mai multe descinderi la Vama Ploiesti, transmit televiziunile de stiri. Sunt vizati angajati ai Autoritatii Vamale, acuzati de luare de mita. Potrivit informatiilor, sunt vizate mai multe firme de import-export de fructe si legume, precum si angajati ai vamii. In jurul orei 13, Cornel Costea, seful Vamii Ploiesti, a fost ridicat de procurorii anticoruptie, urmand sa fie dus la DNA Bucuresti.

Agerpres scrie ca procurorii l-au urcat pe Costea intr-o masina si nu au facut declaratii.

Potrivit anchetatorilor, citati de Mediafax, sunt verificate toate firmele care fac activitati de import si export de legume si fructe, iar din birourile Autoritatii Nationale Vamale urmeaza sa fie fi ridicate acte si documente privind activitatea acestora.

Suse judiciare au afirmat ca sunt vizati angajati ai ANV care sunt acuzati de luare de mita.

Ancheta este coordonata de DNA Bucuresti.

Potrivit unor surse din cadrul Vamii Ploiesti, citate de Mediafax, procurorii anticoruptie au perchezitionat o masina marca Skoda Octavia, cu numar de Bucuresti, care ar apartine Biroului Vamal si ar fi utilizata de catre Cornel Costea.

Activitatea Vamii Ploiesti nu a fost intrerupta, potrivit comisionarilor vamali, aproape 30 de tir-uri aflandu-se in parcarea situata in apropiere de Directia Judeteana de Accize si Operatiuni Vamale Prahova.

In ultima perioada, procurorii anticoruptie au efectuat descinderi la mai multe vami din tara, intre care Siret si Albita, precum si in vestul tarii. Autoritatile au retinut numerosi vamesi si politisti de frontiera, acuzati de fapte de coruptie.