Ionut Anghel, zis Mercedes, de 17 ani, nepotul lui Bercea Mondial, a declarat, miercuri, in fata Curtii de Apel Craiova unde se judeca recursul interlopului, ca de fapt a fost injunghiat de un var si nu de unchiul sau, asa cum spusese initial, el sustinand ca prima declaratie ar fi facut-o sub efectul anesteziei, relateaza Agerpres.

Bercea MondialFoto: Agerpres

Inainte de inceperea audierilor, Bercea Mondial a sustinut din nou ca e nevinovat: "Sunt nevinovat! Pe copiii mei daca l-am taiat eu!", a declarat el ziaristilor.

Si avocatii lui Bercea Mondial au declarat in fata instantei ca Ionut Anghel ar fi fost injunghiat cu un briceag de un var, intr-o altercatie care a avut loc intr-un bar unde se joaca biliard.

Bercea Mondial a fost adus, miercuri, la Curtea de Apel Craiova, unde se judeca recursul pe care el si avocatii sai l-au formulat la decizia Tribunalului Olt de arest preventiv pe 29 de zile fiind acuzat de tentativa de omor.

Avocatii lui Bercea Mondial au cerut instantei sa fie prezenti in sala membrii familiei acestuia, precum si victima, cererea fiind aprobata de completul de judecata, insa magistratii au respins solicitarea avocatilor de a fi audiat si Ionut Anghel.

Dupa aproape doua ore de audieri a celor sase avocati ai lui Sandu Anghel, care au cerut magistratilor anularea masurii de arest preventiv, pe motiv ca nu este vinovat, Curtea de Apel Craiova urmeaza sa se pronunte daca Bercea Mondial va ramane sau nu in continuare in arest preventiv.

Ionut Anghel, zis Mercedes, a fost dus, in noaptea de joi spre vineri, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Craiova dupa ce ar fi fost injunghiat de doua ori de unchiul sau, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Tribunalul Olt a admis, duminica seara, cererea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt de arestare preventiva pentru 29 de zile a lui Sandu Anghel. Acesta a declarat ca va face recurs si ca este nevinovat.

Sandu Anghel a fost depistat, sambata, de politistii judiciaristi, sub coordonarea Directiei de Investigatii Criminale din Inspectoratul General al Politiei Romane si a procurorilor Parchetului General, pe raza municipiului Bucuresti, in sectorul 5.

Conflictele in familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au inceput in vara anului trecut, in urma unor neintelegeri privind achizitionarea unui imobil.

Potrivit sefului Inspectoratului de Politie Judetean Olt, Ion Voicu, ''evenimentele din ultima vreme in care este implicat Sandu Anghel sunt generate de o stare conflictuala intrafamiliala, discordia pornind de la cumpararea unei case pe care fratii lui ar fi vrut sa o achizitioneze de la o persoana plecata in strainatate''.

Incepand din anul 2005 si pana in prezent, Bercea Mondial a fost cercetat in 119 dosare penale, multe dintre ele pentru evaziune fiscala ori alte infractiuni economice. Si fiii lui Bercea Mondial au fost cercetati in mai multe dosare, dupa ce au lovit autoturismul unchiului lor Vasile Anghel, vara trecuta, iar in 2009 au tras cu un pistol cu gaze si l-au lovit cu masina pe un fost consilier judetean.