Guvernul bulgar ia in calcul reducerea taxei de trecere a podului peste Dunare care leaga Ruse de Giurgiu, anunta Novinite.com. Potrivit lui Plamen Nunev, parlamentar bulgar membru al GERB, formatiune de centru-dreapta aflata la putere, Guvernul Borisov va include acest subiect pe agenda sa saptamanala fie miercurea aceasta, fie miercurea viitoare.

In prezent, taxa dus-intors pentru acest pod este de 12 euro (in conditiile in care podul care leaga Giurgiu de Ruse este singurul operational din sectorul romano-bulgar al Dunarii).

Locuitorii orasului Ruse au protestat in numeroase randuri impotriva taxei de trecere a podului, sperand ca aceasta va fi anulata sau macar redusa substantial.

"Premierul Boiko Borisov a spus clar, cu ocazia ultimei sale vizite in Romania, ca Bulgaria intentioneaza sa reduca taxa de trecere peste pod. Acesta a fost unul dintre principalele subiecte discutate in timpul vizitei sale la Bucuresti. Bulgaria asteapta pozitia Romaniei, dar ministrul Dezvoltarii Regionale din tara noastra, Rosen Plevneliev, lucreaza deja la o analiza a situatiei si la o propunere in acest sens ce ar urma sa fie inaintata Consiliului de ministri", a mai precizat Plamen Nunev.