15 politisti de fontiera de la Albita au primit, marti dimineata, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile. Ei sunt acuzati de luare de mita, potrivit Realitatea TV. Audierile au durat toata noaptea. Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Luni seara, alti 25 de politisti au fost retinuti.

Potrivit procurorilor, inculpatii au pretins, primit sau acceptat sume de bani ca mita, pentru a trece cu vederea si a nu constata infractiuni, contraventii sau nereguli comise la trecerea frontierei de stat.

Mai multe echipaje de jandarmi si politisti au descins, luni dimineata, in vama Albita din judetul Vaslui, iar 53 de politisti de frontiera au fost ridicati, inclusiv seful sectorului Politiei de Frontiera din vama Albita, Daniel Corban.

De asemenea, mai multe echipaje formate din jandarmi, politisti si lucratori ai Directiei Nationale Anticoruptie au descins si in orasul Husi, acolo unde isi au domiciliul cei mai multi dintre vamesii si politistii de frontiera din judetul Vaslui.