Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, arestat preventiv pentru tentativa la omor calificat, este cercetat de procurorii Parchetului Tribunalului Olt si intr-un dosar privind infractiuni economice, "cu prejudicii importante pentru bugetul public", a anuntat, luni, Parchetul Tribunalului Olt.

"Referitor la afirmatiile facute in presa de procurorul Iacobescu Eugen, in perioada 19-20 februarie, facem precizarea ca pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt se afla in instrumentare si o cauza penala avand ca obiect cercetarea lui Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, pentru infractiuni economice cu prejudicii importante pentru bugetul public", se arata intr-un comunicat transmis, luni, de Biroul de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, citat de Mediafax.

Eugen Iacobescu, procurorul care instrumenteaza dosarul in care Sandu Anghel este cercetat pentru tentativa la omor calificat, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca Bercea Mondial este cercetat in mai multe dosare de santaj si camatarie, el fiind "cel mai bogat om" din judetul Olt.

"Parchetul nu a asteptat ca Bercea Mondial sa comita o tentativa la omor calificat pentru a incepe urmarirea penala impotriva lui. Avem dosare la Parchet pe care le instrumentam. Are de raspuns la foarte multe intrebari. De exemplu, cum si-a construit imperiul financiar si imperiul imobiliar. Bercea Mondial este cel mai bogat om din judetul Olt (...) Trebuie sa raspunda pentru santaj, pentru ca a dat bani cu camata. Trebuie sa raspunda pentru foarte multe fapte penale. Sunt instrumentate cauze foarte importante cu infractiuni foarte grave si pentru care vom lua masurile care se impun (...) Putem vorbi de o caracatita Bercea", afirma procurorul Eugen Iacobescu.

Intrebat daca s-a incercat influentarea sau mituirea sa in vreun fel, procurorul de caz a afirmat: "O asa-zisa tentativa. A dirijat oameni in asa fel incat sa vina pe langa mine, dar nu s-au putut apropia de mine. Inculpatul nu m-a amenintat, dar a trimis solii multe".

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost arestat, duminica, de Tribunalul Olt intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa la omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, Ionut Anghel, zis Mercedes, care este internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

Dupa incident, atat Ionut Anghel, zis Mercedes, dar si rudele tanarului aflate in localul unde a avut loc incidentul au sustinut ca victima a fost injunghiata de catre Bercea Mondial.

Ulterior, rudele tanarului injunghiat si-au schimbat declaratiile, afirmand ca cel care l-a injunghiat pe Mercedes este unul dintre fiii minori ai lui Bercea Mondial.

Bercea Mondial este cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din judetul Olt, presa relatand ca acesta a fost implicat in mai multe lupte intre gruparile interlope, iar in urma cu cativa ani a fost cercetat pentru evaziune fiscala.