Liderul sindicatului Sed Lex, Vasile Marica, i-a cerut joi demisia lui Traian Basescu, pe care il acuza ca a purtat negocieri, in perioada 4 - 14 februarie, cu fostul vames Marius Ungureanu, care a afirmat in urma cu cateva zile ca i-a oferit mita lui Marica.

"In numele cetateanului Marica ii cer demisia presedintelui pentru aceste fapte grave", a spus el, intr-o conferinta de presa.

"Am primit informatii ca acest infractor de drept comun - Marius Ungureanu - care e cunoscut consumator de droguri a purtat negocieri cu presedintele Romaniei in perioada 4 - 14 februarie pana cand presedintele a facut declaratiile la Romania Libera in asa fel incat sa declare despre mine lucruri neadevarate", a spus el.

Marica a sustinut ca negocierile au durat atat de mult deoarece Ungureanu a dorit sa discute tete-a-tete cu Basescu.

"Anunt public pe toata lumea sa stie ca acest individ se lauda deja in piata ca l-a inregistrat pe presedintele Romaniei in discutia cu el si ca (Basescu) e santajabil in acest moment", a spus liderul Sed Lex.

Vasile Marica a sustinut ca era pregatit sa se suspende din functie in urma acuzatiilor ca ar fi primit o spaga de 20.000 d euro, dar acum a decis sa lupte.

"De cand am inteles ce se intampla si cum se intampla am hotarat sa lupt in numele cetateanului Marica Vasile. In numele lui va spun ca acea tabla de sah a fost construita la Cotroceni de dl Lazaroiu pentru a da senzatia unei activitati a presedintelui Romaniei".

Iata cele mai importante declaratii facute de Vasile Marica:

  • Daca presedintele sta la masa pentru ca nu suporta ca cineva sa-i fie impotriva il anunt ca daca sta cu infractorii la masa nu e presedintele meu
  • Am dosar de urmarire informativa din 1997, sunt urmarit informativ permanent si corect din partea statului roman
  • Daca exista vreun act impotriva mea (...) eu sunt gata sa-mi dau demisia
  • Nu poate un om acuzat intr-un dosar penal pentru delapidare si spalare de bani sa ma acuze pe mine care nu am niciun dosar
  • Este un caz unic de politie politica
  • De sase luni de zile umbla cu tulumbele dupa mine sa vada ce fac in casa, cand ma culc cu nevasta-mea
  • Cu tulumba imi spun vecinii ca ma pazeste cand fac eu dragoste cu nevasta mea
  • Aceasta tabla de sah nu e reala. Tabla de sah e baronul local si cel care il numeste in functie
  • Niciodata sindicatele nu pot sa influenteze acest lucru, nici macar Blejnar sau Ialomitianu nu au forta impotriva baronilor locali
  • Calu' si armasaru' le-a creat dl Lazaroiu pentru a crea o presiune in propriul partid
  • Ma voi adresa ambasadelor UE si Americii pentru a-mi proteja familia

Update: Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a declarat joi ca Marius Ungureanu nu s-a vazut niciodata cu presedintele Romaniei. La randul sau Marius Ungureanu, care luni a recunoscut ca i-a dat mita lui Vasile Marica, a declarat ca nu s-a intalnit niciodata cu seful statului.

Un fost vames a declarat luni ca i-a dat mita lui Vasile Marica in perioada 1997-2002. "Din '97 pana in 2002 ii dadeam bani, cate 2.200-2.500 dolari pe luna", a spus Marius Ungureanu, fost sef de tura si de vama la Giurgiu.