Premierul Emil Boc a evitat sa raspunda concret intrebarii unui jurnalist TV privind pretul unei paini, sustinand ca stie care este costul produsului, dar ca nu doreste sa intre in "jocul" reporterului respectiv si ca la aceasta intrebare va raspunde ministrul Agriculturii, scrie Mediafax.

Intrebat in conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei de miercuri a Guvernului daca stie care este pretul unei paini, premierul a afirmat ca la aceasta intrebare va raspunde ministrul Agriculturii.

"Nu intru in jocul dumneavoastra. Stiu foarte bine (pretul unei paini-n.r.), eu ma duc mai des la cumparaturi decat dumneavoastra", a raspuns Boc jurnalistului.

El a adaugat ca pretul unei paini nu va urca la 5 lei, asa cum se afirma in emisiuni de televiziune.

Precizarile vin in contextul in care federatia Agrostar a avertizat zilele trecute ca painea si produsele de panificatie se vor scumpi cu 10-15% in perioada urmatoare.

Sindicalistii considera ca s-a ajuns la aceasta situatie intrucat nu a existat preocupare din partea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de a achizitiona productia interna si de a crea stocuri pana la recolta noua din acest an. Astfel, producatorii au fost obligati sa-si vanda recolta la un pret mic pentru a-si achita datoriile de la banci.