Adoptarea Legii "zilierilor" de catre Camera Deputatilor ar scoate la suprafata, din zona muncii la negru, 150-200 de mii de locuri de munca, a declarat, marti, la Parlament, ministrul Muncii, Ioan Botis, transmite Agerpres.

Prezent la Comisia de munca a Camerei Deputatilor, pentru o informare asupra negocierilor cu patronatele si sindicatele pe marginea Codului Muncii si a legilor speciale (Legea patronatelor, a sindicatelor si a conflictelor de munca), ministrul Botis a pledat pentru adoptarea cat mai rapida a legii "zilierilor", proiect de lege supus spre dezbatere si adoptare in Camera Deputatilor.

"As face exact ca Mucius Scaevola, mi-as arde mana dreapta, garantandu-va ca vom crea, daca legea "zilierilor" va trece in Parlament, vom scoate la suprafata cel putin 150-200 de mii de locuri de munca. In fond, prin reglementari minimale putem sa constatam ca avem potential de a creste aceste contracte de munca, purtatoare de contributii. Si este interesul nostru, ca societate, sa avem contributori si nu asistati", a declarat ministrul Ioan Botis, la sedinta Comisiei de munca a deputatilor.

In noiembrie 2010, Senatul a respins reglementarea raporturilor de munca ale zilierilor.