Marius Ungureanu a fost seful Vamii Giurgiu in perioada in care Dinu Gheorghe a condus Autoritatea Nationala a Vamilor. Presa relata in 2003 ca Marius Ungureanu a fost implicat in mai multe scandaluri legate de contrabanda si trafic de droguri si tigari, pentru care a si fost condamnat la inchisoare. Potrivit ziarului Curierul National, in perioada 1994-1997 Marius Ungureanu era cunoscut ca fiind "creierul afacerilor cu tigari si alcool". Tot in presa mai apar informatii cum ca Ungureanu ar fi preot la o Biserica din apropiere de Giurgiu si ca Episcopia Giurgiului ar fi cumparat o vila de la fostul vames, pentru 750.000 euro, un pret considerat "umflat" de catre analisti, pe care a transformat-o intr-o manastire de lux, cu piscina si cu caprioare in curte.

Marius Ungureanu Foto: Agerpres

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Episcopiei Giurgiu au declarat ca nu exista in evidentele episcopiei un preot pe nume Marius Ungureanu si nici nu a existat vreodata.

Marius Ungureanu a declarat luni ca i-a dat mita lui Vasile Marica in perioada 1997-2002. "Din '97 pana in 2002 ii dadeam bani, cate 2.200-2.500 dolari pe luna". "Marica a santajat toti directorii ANV, indiferent de culoare politica. Stia secunda de secunda tot ce se misca in punctele vamale, pe langa amenintarile de proteste", a spus Ungureanu.

El a precizat ca a mai facut un autodenunt in 2003, dar nu s-a intamplat nimic. Acum, el s-a autodenuntat la Directia Nationala Anticoruptie: "Sper ca de data aceasta lucrurile sa se clarifice". Ungureanu a mai spus ca Vasile Marica si-a cumparat diploma de licentiat a unei facultati, in conditiile in care nu avea studii superioare.

Marius Ungureanu a lucrat in sistemul vamal din 1990 pana in 2003, la Vama Giurgiu, ca lucrator vamal, sef tura, sef vama si sef zona libera Giurgiu.

In februarie 2003, Curierul National relata despre scandalul de la Vama Giurgiu si despre conflictul iscat intre Marius Ungureanu si Vasile Marica. "Vama Giurgiu este cea mai mare unitate din sudul Romaniei, fiind considerata si "Poarta Orientului". Sindicalistii sustin ca "vama e condusa din umbra de lucratorul vamal Marius Ungureanu, sprijinit de fostul director Dinu Gheorghe". "Ungureanu este cunoscut opiniei publice dintr-o serie de scandaluri legate de contrabanda si droguri, el insusi fiind un consumator de droguri. Desi nu s-a mai prezentat la serviciu de 15 luni, el a fost salarizat in tot acest rastimp, pentru ca e protejat de directorul regionalei vamale Bucuresti - Bogdan Adrian, de conducerea Vamii Giurgiu si de conducerea politiei de frontiera Giurgiu care nu au semnalat lipsa de la locul de munca a functionarului", afirma Vasile Marica.

Tot atunci, Marica sustinea ca, la inceputul lunii octombrie 2002, a fost amenintat de catre Ungureanu, in holul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, ca "avem atatia bani, incat inscenam noi ceva si te facem".

Tot in Curierul National din februarie 2003 se scria despre Ungureanu Marius ca este "cunoscut ca fiind creierul afacerilor cu tigari si alcool din perioada 1994 - 1997, contrabanda efectuata prin vamile BAC-mic si Mocanasu" si ca este "cunoscut ca fiind dependent de droguri".

El a fost implicat si in afaceri cu oameni din lumea interlopa, printre care Costel Bobic, dar si in transporturi de droguri intre Turcia, Bulgaria si Romania, lasand autocarele turcesti date in consemn sa treaca fara probleme.

Fosta vila a lui Ungureanu, actuala manastire Sf. Gheorghe

Fosta vila a lui Ungureanu, actuala manastire Sf. Gheorghe

Foto: Google Earth

Ungureanu a fost arestat in 2003 si condamnat apoi pentru trafic de tigari. In presa locala apar informatii cum ca episcopul Ambrozie "a ctitorit Sediul Episcopiei in curtea somptuoasei vile a unuia dintre cei mai controversati lucratori vamali pe care i-a avut Giurgiu, Marius Ungureanu, personaj care dupa ce a stat o vreme dupa gratiile Penitenciarului de Maxima Siguranta Giurgiu, a fost hirotonit cu foarte mare usurinta, functionand astazi ca preot la o Biserica dintr-o comuna aflata in apropiere de Giurgiu". Tot in presa apare informatia ca Episcopia din Giurgiu a platit pentru vila fostului vames un pret de 750.000 de euro, considerat de analistii imobiliari "mult umflat", si ca acum sediul episcopiei s-a transformat intr-un loc de lux cu piscina si caprioare in curte.

Vezi aici mai multe fotografii cu Manastirea Sf. Gheorghe din Giurgiu.

Reprezentantii Episcopiei Giurgiu au declarat pentru HotNews.ro ca "tranzactia imobiliara nu a fost facuta personal cu Marius Ungureanu" si ca imobilul a fost cumparat de Episcopie dupa ce oferta a fost gasita intr-o revista de profil.

Jurnalul Giurgiuvean mai scrie ca Marius Ungureanu, "dupa ce a stat o vreme dupa gratiile Penitenciarului de Maxima Siguranta Giurgiu, a fost hirotonit" si ca functioneaza ca preot intr-o biserica din judetul Giurgiu. Despre "preotul Marius Ungureanu" mai scrie si giurgiu-net.ro

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Episcopiei Giurgiu au declarat ca nu exista in evidentele episcopiei un preot pe nume Marius Ungureanu si nici nu a existat vreodata.