Politistii de frontiera aradeni au depistat o femeie si un barbat, ambii din Cuba, care au incercat sa treaca ilegal frontiera din Romania in Ungaria folosindu-se de acte de identitate false, relateaza Agerpres.

"Cetatenii in cauza au fost depistati pe sensul de iesire din tara la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, unde acestia s-au prezentat pentru a calatori in Spatiul Schengen, legitimandu-se cu carti de identitate belgiene", a declarat comisarul Ion Mares, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.

Potrivit sursei citate, cu ocazia efectuarii controlului documentelor de calatorie, politistii de frontiera au avut suspiciuni in legatura cu autenticitatea acestora, motiv pentru care au procedat la verificarea acestora cu tehnica din dotare, verificari in urma carora s-a constatat ca documentele prezentate sunt false.

Din declaratiile celor doi si in urma verificarilor efectuate, a rezultat ca acestia se numesc Mendez H., in varsta de 23 ani si Leon F., in varsta de 21 ani, sunt cetateni cubanezi, iar documentele pe care le-au prezentat la controlul de frontiera au fost primite de la un prieten din America.

"Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei celor doi cubanezi si cercetarii acestora sub aspectul savarsirii infractiunii de fals privind identitatea si tentativa la trecerea ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cercetarilor urmand ca acestia sa fie prezentati in fata procurorului, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun", a mai adaugat purtatorul de cuvant al IJPF Arad.

De la inceputul lunii februarie si pana in prezent au fost depistate de politistii de frontiera aradeni 9 persoane, incercand sa iasa ilegal din tara, anterior celor doi cubanezi fiind depistati si retinuti trei pakistanezi, doi georgieni, doi romani, un tunisian si un turc, care s-au legitimat la iesirea din tara cu acte de identitate false.

In cursul anului trecut, la cele patru PTF- uri aradene (Nadlac, Turnu, Varsand si Curtici) au fost depistate 477 persoane, carora le-au fost intocmite dosare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei ori tentativa de trecere ilegala, folosind documente de calatorie / identitate (in 301 de cazuri, dintre care peste 184 de carti de identitate false sau falsificate).

De mentionat faptul ca din cele 301 de documente, 287 au fost descoperite pe sensul de iesire din tara, iar 14 documente pe sensul de intrare in tara.