Seful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, miercuri seara, ca Radu Marginean este in continuare la conducerea Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) si ca asteapta din partea DNA o informare scrisa privind stadiul dosarului si calitatea acestuia in speta respectiva, dupa care va dispune "in consecinta", relateaza Mediafax.

"Referitor la seful ANV, dupa ce voi primi o informare scrisa de la DNA cu privire la calitatea lui si stadiul dosarului, voi face o informare pentru primul-ministru si voi solicita in consecinta. El este inca in functie si dupa ce vom primi rezolutia procurorilor cu privire la calitatea lui in dosar si stadiul dosarului, vom dispune in consecinta", a spus seful ANAF.

In privinta situatiei din vami, Blejnar a afirmat doar ca organele de urmarire penala trebuie sa isi faca datoria.

Seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a fost chemat la Guvern de premierul Emil Boc, pentru o discutie pe tema vamesilor cercetati pentru coruptie, au declarat surse oficiale.

El a avut o discutie cu seful Guvernului in sala de sedinte, doar in prezenta ministrilor, consilierii fiind invitati sa paraseasca sala inainte de aceasta discutie.

Seful Autoritatii Nationale a Vamilor, Radu Traian Marginean, audiat, miercuri, la sediul DNA Oradea, in dosarul traficului de influenta din Vama Halmeu, a fost pus sub invinuire de procurori, fiind acuzat de luare de mita.