Trupul neinsufletit al mitropolitului Clujului, IPS Bartolomeu Anania, a fost depus, luni seara, la Catedrala ortodoxa din Piata "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, dupa ce o scurta slujba de pomenire a avut loc in curtea Arhiepiscopiei Ortodoxe din municipiu, scrie Mediafax.

Slujba de pomenire, la care au asistat cateva zeci de persoane, a fost oficiata de un sobor de preoti in frunte cu preasfintitul Irineu Bistriteanu, dupa care sicriul cu trupul mitropolitului Bartolomeu a fost depus in Catedrala ortodoxa din Piata "Avram Iancu" din municipiu, unde clujenii au inceput deja sa vina sa isi ia ramas bun de la inaltul prelat.

Colopotele bisericii bat in continuu, iar pe treptele lacasului de cult au fost puse lumanari aprinse.

Mitropolitul va fi inmormantat in cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, a declarat pentru Agerpres, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului, Irineu Bistriteanul. Data inmormantarii urmeaza sa fie auntata marti de reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane.

El a explicat ca la conducerea eparhiei va fi acum Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, "potrivit legiuirilor BOR".

'Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane va randui cele de trebuinta, in timpul in care locul marelui arhiereu va fi vacant in Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului", a spus Irineu Bistriteanu, care a coordonat activitatea Arhiepiscopiei in timpul in care IPS Bartolomeu Anania s-a aflat sub ingrijiri medicale.

IPS Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, a incetat din viata luni seara, anunta Mediafax. Bartolomeu Anania era internat la Sectia de Terapie Intensiva din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca. El ar fi implinit, pe 18 martie, 90 de ani.