Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania: Indemnul unor lideri politici de a cere in ziua judecarii recursului libertate pentru domnul Constantin Nicolescu denota lipsa de respect fata de Justitie

de I.R.     HotNews.ro
Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:16 Actualitate | Esenţial


Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) a transmis o scrisoare deschisa adresata politicienilor din Romania, semnata de presedintele uniunii si intitutala "Lasati justitia justitiei!", in urma atacurilor opozitiei la adresa judecatorilor si procurorilor in cazul arestarii presedinteui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu. UNJR solicita public clasei politice din Romania sa respecte independenta justitiei si aminteste ca solutiile instantelor nu sunt "subiect de campanie electorala sau moneda de plata a unor rafuieli politice intre opozitie si putere, nici teritoriu pentru vendete politicianiste".

Liderul PSD, Victor Ponta a acuzat-o, joi seara, la Realitatea TV, pe Ioana Neacsa, judecatorul care a decis arestarea lui Constantin Nicolescu, presedintelui CJ Arges, ca face jocurile DNA "din ordin politic". Ponta a mai spus ca PSD isi va tine, probabil, luni sedintele in fata sediului DNA si a cerut cetatenilor sa picheteze sediile PDL in ziua judecatii recursului.

Atacurile opozitiei la adresa justitiei au fost condamnate si de Consiliul Superior al Magistraturii, vineri, dar si duminica de catre de Initiativa pentru o Justitie Curata.

Redam mai jos scrisoarea deschisa a UNJR

LASATI JUSTITIA JUSTITIEI!

Scrisoare deschisa adresata politicienilor din Romania

Fata de evenimentele petrecute in cursul acestei saptamani, in special fata de dezbaterile publice ce au urmat pronuntarii unei sentinte judecatoresti privind luarea unei masuri preventive in cazul domnului Constantin Nicolescu, Uniunea Nationala a Judecatorilor solicita public clasei politice din Romania respectarea independentei justitiei ca valoare fundamentala a unui stat de drept.

Respectarea justitiei nu inseamna proclamarea independentei sale prin discursuri demagogice. Solutiile instantelor de judecata nu sunt subiect de campanie electorala sau moneda de plata a unor rafuieli politice intre opozitie si putere, nici teritoriu pentru vendete politicianiste. Orice demers contrar presupune abandonarea principiilor ce stau la baza unei democratii.

Ulterior pronuntarii hotararii judecatoresti, judecatorul cauzei a facut obiectul unei campanii de dezinformare, cu accente denigratoare. Consiliul Superior al Magistraturii a clarificat traseul profesional al doamnei judecator si, in sprijinul si in continuarea acestui demers, UNJR condamna public si ferm astfel de incercari de intimidare.
Justitia nu se face in piata publica. Probele si apararile se fac in fata instantei de judecata, in conditiile si cu respectarea garantiilor oferite de lege.

Indemnul unor lideri politici adresat - oamenilor care vor respectarea legii - de a cere in ziua judecarii recursului aplicarea legii, adica libertate pentru domnul Constantin Nicolescu denota lipsa de respect fata de justitie. Inseamna indemn la presiuni publice in vederea obtinerii unei hotarari judecatoresti intr-un anumit sens.

Stimati lideri politici, justitia nu este nici a opozitiei, nici a puterii. JUSTITIA ESTE INDEPENDENTA iar aceasta independenta trebuie pastrata nu numai de judecatori, ci si de membrii clasei politice, prin abtinerea de la manifestari sau declaratii incompatibile cu independenta justitiei. Justitia nu are nevoie de ziduri ridicate impotriva sau in favoarea sa, ci are nevoie de intarirea si respectarea independentei sale pentru a putea sa isi exercite rolul constitutional.

UNJR condamna astfel de manifestari contrare principiului independentei justitiei si se opune unor astfel de incercari de intimidare, exprimandu-si convingerea ferma ca, in ciuda acestor presiuni, cauza va fi judecata cu respectarea doar a legii.

Judecator Natalia Roman
Presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5005 vizualizari

 • +64 (68 voturi)    
  astept (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:20)

  mihai [anonim]

  si reactia Procurorului General pentru instigarea la violenta.
  • +28 (32 voturi)    
   .. (Luni, 31 ianuarie 2011, 0:57)

   Red.Scarlet [utilizator] i-a raspuns lui mihai

   Exceptional raspuns. La obiect si ferm. Ca un parinte care isi urecheaza Crinuletii si Pontocelii pentru scandal/latrat aiurea.
 • +58 (60 voturi)    
  un prim pas in directia buna... (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:28)

  toteu [anonim]

  daca aceasta scrisoare nu-i potoleste (si sunt convins ca nu) ar trebui apoi luati la bani marunti cei ce vorbesc prostii fara probe ... si dupa cateva amenzi/arestari poate vom avea niste politicieni mai retinuti in declaratii...
  • +46 (52 voturi)    
   Corect... (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:59)

   bgd [utilizator] i-a raspuns lui toteu

   Pana ce acesti "gura sparta" nu sunt pedepsiti pt dejectiile pe care le scot permanent din ei...nu se vor opri niciodata.
   E inadmisibil ce face acest pui de comunist...
 • +54 (56 voturi)    
  pai..no comment (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:33)

  horizonT [utilizator]

  de apreciat initativa. o palma obraznicului pontanel.

  "teritoriul pentru vendete politicianiste" :)) asta e buna
 • +60 (62 voturi)    
  multumim pentru luarea de pozitie (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:34)

  diddlyjo [utilizator]

  respect pentru doamna judecator Ioana Neacsa. avem nevoie de oameni ca dumneavoastra si va sustinem!
  • +51 (51 voturi)    
   Subscriu! (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:51)

   roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui diddlyjo

   Sustinem justitia libera!
 • +60 (60 voturi)    
  Felicitari! (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:35)

  Mioara [anonim]

  In sfarsit! De 3 zile astept un astfel de mesaj. Sper ca politicienii nostri sa inteleaga gafele pe care le fac zilnic si sa constientizeze faptul ca suntem inca multi romani nemanipulabili. De ce m-as alatura eu protestului lor atata vreme cat vreau sa vad ce verdict da judecatorul in cazul unei persoane acuzate? Inca nu s-a dovedit ca membrul LOR de partid e nevinovat. Beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, dar un judecator nu a semnat - inca - o hotarare definitiva ca ar fi asa. Cum sa apar eu, un om normal la cap, un suspect? Domnule Ponta, Domnule Antonescu, auziti?
 • +51 (51 voturi)    
  curaj judecatorilor cinstiti! (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:35)

  ddd [anonim]

  sa va dea Dumnezeu curaj sa va faceti treaba corect! o tara intreaga va priveste cu speranta.
 • +40 (42 voturi)    
  excelent (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:36)

  srt [utilizator]

  Avem nevoie de niste rationalism in nebunia politica din zilele astea.
 • +47 (49 voturi)    
  bravo (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:37)

  georget [anonim]

  Cei mai marii infractori ai tarii, cei mai corupti, politicieni imbogatiti peste noapte aplica regula hotului care striga "hotu' " ca sa scape el.
  Le-a intrat frica in oase si bine ne pare..
 • +6 (8 voturi)    
  biografia neromantata a lui Victor Ponta - I (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:38)

  serban [anonim]

  In spiritul apelului UNJR,

  Extras din CV-ul postat de Ponta:
  "În 1995 devine absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti. Opt ani mai târziu devine doctor în Drept Penal Internaţional.
  Din 1998 până în 2002 a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie.
  Din octombrie 2002 este lector universitar la catedra de Drept Penal a Universităţii Româno-Americane.
  În iulie 2003 devine vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, iar în luna noiembrie este ales Preşedinte al Tineretului Social Democrat.
  În perioada 2001-2004 este Secretar de Stat şi Seful Corpului de Control al Guvernului."
  http://www.victorponta.ro/

  Al doilea element. Stire: Victor Ponta dezvăluie cum a intrat în politică şi cum l-a cunoscut pe Adrian Năstase

  Extras:
  "Preşedintele PSD, Victor Ponta, a dezvăluit luni (26 aprilie 2010) seara la OTV, cum l-a cunoscut pe liderul Consiliului Naţional, Adrian Năstase, şi cum a ajuns să facă pasul de la procuror, la şef al Corpului de Control al Guvernului. 'L-am cunoscut pe Adrian Năstase, în 1998, când asistenta dânsului de la facultate a rămas însărcinată şi şi-a căutat un alt asistent. Am fost mai mulţi pentru acel post, pe mine m-a selectat şi am fost asistentul dânsului, dar ne vedeam destul de rar, o dată a şase luni', a evocat liderul PSD momentul în care l-a cunoscut pe Adrian Năstase.
  Ponta a explicat şi cum a ajuns, în 2001, să fie nominalizat pentru postul de şef al Corpului de Control al Cabinetului Năstase şi cum a fost 'suficient de inconştient să accepte'. 'Pe 4 aprilie 2001, că n-am cum să uit - sunt superstiţios cu cifra 4, fusese scandalul cu Ovidiu Grecea (şef al corpului de control în Guvernul condus de Adrian Năstase - n.r.), m-a chemat (Adrian Năstase - n.r.) la Palatul Victoria... (continuare)
 • +41 (41 voturi)    
  lucrurile se misca spre normalitate! (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:40)

  misescu [utilizator]

  Bravo!
 • +40 (40 voturi)    
  biografia neromantata a lui Victor Ponta - II (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:43)

  serban [anonim]

  "... Credeam că mă cheamă în legătură cu facultatea...(...) Astfel, în 2001, Năstase m-a pus pe locul lui Ovidiu Grecea, la 29 de ani', a spus preşedintele PSD. Ponta a mai spus că a fost cel mai tânăr procuror la Parchetul General, la vârsta de 25 de ani şi a explicat cum, în anul 1995, ultimul an cu repartiţie, datorită mediei bune cu care a terminat Facultatea de Drept - 9,36, a primit post de procuror mai întâi la Sectorul 5, apoi la Sectorul 1.

  Liderul PSD a amintit şi de faptul că în anul 2000 a fost 'singurul român acceptat de Direcţia Naţională Antimafia', când a fost în Italia cu o bursă de studii de 3 luni. În altă ordine de idei, Ponta a precizat că ar fi 'un mare câştig pentru România ca, în 2014, să aibe un preşedinte tânăr. 'Elena Udrea, Emil Boc, eu, Crin Antonescu, toţi suntem dintr-o generaţie tânără. Aşa nu vom mai trebui să alegem între doi comunişti', a spus liderul PSD."
  http://www.antitepari.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=51188:victor-ponta-dezvluie-cum-a-intrat-in-politic-i-cum-l-a-cunoscut-pe-adrian-nstase&catid=1:ultimile-tiri&Itemid=78

  Interesante detalii de biografie. Le stiati?
  1. Ponta a fost asistentul lui Nastase la Facultatea de Drept, in timp ce exercita si meseria de procuror;
  2. Nastase l-a promovat in functia de sef al Corpului de Control al Guvernului;
  3. Nastase i-a facilitat intrarea la varf in PSD;
  4. Ponta a renuntat la magistratura si a inceput sa se bata pe burta "cu baietii";
  5. In aprilie 2010, Ponta il considera ok pe Emil Boc:)
  6. Singurul procuror roman acceptat cu bursa, in anul 2000, de catre Directia Nationala Antimafia din Italia, a ajuns... seful partidului care in 2011 exercita presiuni asupra justitiei si cere desfiintarea DNA, amenintand cu pichete organizate de "largi mase de oameni ai muncii".
  Tare sau ce?:))))

  Ex-magistrat, luptand impotriva magistratilor. Cu aceasta ocazie, sper ca am mai desteptat si niste gura casca, din aceia care stau cu mana intinsa si cu mintea odihnita.
  • +24 (24 voturi)    
   pentu Serban (Duminică, 30 ianuarie 2011, 22:36)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui serban

   Daca Nastase, tatal coruptilor din Romania, l-a promovat, e clar!
 • +41 (45 voturi)    
  RUSINE PONTA, RUSINE CRIN (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:44)

  mihai b [anonim]

  ASTIA 2 SUNT NISTE PACALICI CARE IES LA TV SA PLANGA DE MILA OAMENILOR JUPUITI TOT DE EI..

  ASTIA BAGA BETE IN ROATE, LOGIC SI PARTIDELE LOR, ASTIA SUNT CA CEI MICI, CAND NU LE-A CONVENIT CEVA... VIN : MAMI TV, NENEA MI-A FACUT AIA, AIA SI AIA.. NISTE PARACIOSI MINCINOSI SI GOLANI DE FEL..

  RUSINE!!!

  SPER SA SE INCHIDA iREALITATEA si ANTENA 3
 • +45 (47 voturi)    
  Jos palaria (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:46)

  Unu [anonim]

  Respect doamnei judecator Natalia Roman.Asteptam o reactia din partea "doamnelor" Mona Pivniceru,Lidia Barbulescu si Costiniu ;)
  • +25 (29 voturi)    
   Si eu (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:54)

   roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui Unu

   Respect pe Doamna judecator, si astept reactia "doamnelor" care sper ca va veni cat mai curand.
  • +23 (25 voturi)    
   nu mai asteptati, (Duminică, 30 ianuarie 2011, 22:18)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui Unu

   se pregatesc de un scurt/lung lesin.............
  • +25 (27 voturi)    
   pentru unu (Duminică, 30 ianuarie 2011, 22:39)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Unu

   Chiar m-ai facut curios. Cum va reactiona " putregaiul " din Justitie. Dar mai eficient pentru Romania ar fi sa aruncam in foc acest putregai dacat sa asteptam cu curiozitate sa aflam cum se mai exprima.
 • +32 (34 voturi)    
  justitie marca PSD... (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:48)

  ilien [utilizator]

  Acum se vede adevarata fata a liderilor PSD care au fost obisnuiti cu judecatori obedienti care raspundeau la comenzi politice. Cred ca nu este inmplator ca cel care a dat tonul este dl. Nastase, care a evitat pe toate caile sa apara in fata justitiei si sa-si apere barbateste dreptatea (daca o are). Cat despre dl. Ponta, eu cred ca doar a cazut in capcana intinsa de greii partidului si s-a gabit , cum se spune in popor , ca fata mare la maritat, crezand ca daca nu raspunde cu aceleasi slogane rasuflate isi pierde autoritatea in partid.
 • +36 (36 voturi)    
  cine sa priceapa? (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:51)

  pragmatism [utilizator]

  O scrisoare de bun simt ... dar ... cine sa priceapa???? D'alde chiulangiu' si d'alde procuroru' inchipuit sunt atat de puternic in pielea unor marionete incat nici nu pot sa mai gandeasca pe comt propriu. Jenant!!!
 • -30 (32 voturi)    
  Gest normal (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:54)

  Bogdan [anonim]

  Eu cred ca e normal sa protestezi chiar si impotriva justitiei daca nu esti de acord cu ce se face. Nu spun ca accept manifestari violenta sau ca in cazul acesta sunt justificate aceste gesturi.
  Important este sa fim liberi sa manifestam legal impotriva cui vrem.
  Basescu oricum nu poate fi un justitiar la cat a furat nu?
  • +4 (4 voturi)    
   Inteleg (Luni, 31 ianuarie 2011, 6:18)

   Mih. [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   Dupa cum spui, trebuie sa furi mult, mult, nemasurat de mult ca sa fii "justitiar". Asa ca PSD-ul...
 • +38 (40 voturi)    
  Hai ca se poate! (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:55)

  hmm [anonim]

  Hai ca se poate! Daca vom lua pozitie cu totii impotriva mizeriei pe care acesti politicieni din psd incearca sa o perpetueze, sansele acestora vor scadea semnificativ.
  Felicitari judecatorilor care au hotarat sa priveasca spre viitor! Felicitari ONG-urilor!
 • +34 (38 voturi)    
  (in)dependenta (Duminică, 30 ianuarie 2011, 21:58)

  pq [anonim]

  se urneste cam greu justitia cu replica... dureaza cam cat un termen sa fomuleze o reactie... cand a formulat Base niste acuzatii intemeiate privind intarzierile in reforma , au sarit ca arsi slujile pe posturile irtv si antene; acum cand lolek si bolek instiga la revolte (lucru extrem la grav), tace coana justitia malc vreo doua zile, apoi deschide gura. Se vede treaba ca justitia este independenta fata de Base; intrebarea este: e independenta si fata de structurile din spatele cuplului ponta-antonescu?
 • +22 (26 voturi)    
  Dreptate. (Duminică, 30 ianuarie 2011, 22:07)

  crin [anonim]

  Jos labele de pe justite !Am speriat si UE cu practicile noastre murdare.In justitie sunt si oameni integri, patrioti, care vor sa-si faca meseria ,fara presiuni din partea politicului.
 • +26 (28 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 30 ianuarie 2011, 22:09)

  [anonim]

 • +20 (22 voturi)    
  nimic de la CNA (Duminică, 30 ianuarie 2011, 22:10)

  buha [utilizator]

  astept si o reactie de la CNA fata de apocalipsa tv de la Realitatea tv
 • +23 (25 voturi)    
  ma alatur (Duminică, 30 ianuarie 2011, 22:22)

  mia [anonim]

  as vrea sa felicit femeile curajoase :executoarea care l-a invins pe Vadim.judecatoarea lui Vantu care a umilit cohorta de avocati a lui Vantu prin demontarea probelor medicale,judecatoarea Neacsa,si Natalia Roman!Exista vreo adresa de mail la UNJR?
  Nu stiu daca citesc mesajele de pe internet ,dar as vrea sa se stie ca exista o sustinere publica pentru curajul din justitie!
 • +21 (25 voturi)    
  comentariu (Duminică, 30 ianuarie 2011, 22:23)

  maren [anonim]

  păi cand au avut interes sa il dea jos pe basescu, psd-istii au sustinut greva magistratilor, acum au interes sa il elibereze pe asta de la arges si sunt contra magistratilor pe care ii fac pdl isti, mi-e greata, mergeti la naiba, nemernicilor
 • +23 (25 voturi)    
  Deci, se poate (Duminică, 30 ianuarie 2011, 22:29)

  Oblio [anonim]

  O luare de pozitie decenta, civilizata si normala!
  Anormal este comportamentul acelor ghertoi impertinenti care au impresia ca suntem pe vremurile guvernarii partidelor lor cand reprezentatii justitiei erau presuri sau tzatze afiliate politic.
  Mai bine si-ar picheta "palatele si bogatiile fara numar" pe care le-au obtinut, nu prin investirea capitalului ci prin furtul de la gura populatiei din Romania. Afiseaza opulenta dar "plang" cu lacrimi de crocodili pe umarul saracilor pe care i-au saracit. Si ignora faptul ca intro democratie exista 4 puteri LEGIFERATE in stat.
  De ce incalcati, pana si regulile democratiei, marlanilor ?
 • +16 (18 voturi)    
  U.J.C.R.: "noi vrem respect" ...oare??? (Duminică, 30 ianuarie 2011, 22:40)

  Andrei [anonim]

  UNJR este o organizatie in slujba PSD . Cum altfel ar putea fi interpretate niste gesturi de o gravitate extraordinara in care Ponta face cat se poate de clar instigarea publica si apologia infractiunilor, iar astia de UJCR zic ca-i lipsa de respect ?!?!????
  Domnilor juristi cititi si apoi citati va rog Art. 324. C.P. Aceasta organizatie este dusa cu sorcova sau crede lumea tampita. Acesti oameni daca nu sunt dirijati politic de PSD atunci sunt idiotzi dea dreptul. Sloganul lui Vant : noi vrem respect. Poate Parchetul se sesizeaza de cele declarate de acest infractor care instiga lumea. Nu-mi fac iluzii ca nu au sange in instalatie iar Ponta stie acest lucru de-ai declara aceste lucruri precum unul scapat de la balaceanca. Citez din Ponta: " cand venim noi la putere vom da afara pe toti procurorii si judecatorii care au sanctionat vreun PSD-ist" La Balaceanca inapoi bai Che Guevara.
  • +20 (20 voturi)    
   unjr (Duminică, 30 ianuarie 2011, 23:14)

   masteryodda [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

   nu cred ca este in slujba psd. Din aceasta organizatie fac parte danilet, garbovan, dumbrava care sunt vazuti ca si reformisti. Sper sa nu ma insel.
   Poate te referi la AMR care tace malc
 • -19 (21 voturi)    
  pai da placinta (Duminică, 30 ianuarie 2011, 22:40)

  smen [anonim]

  este in libertate si nu este pericol public pentru ca este suspect de tentativa de omor,un dusman politic din psd este pericol public pentru luare de mita si merita sa stea la bulau,doamne justitia asta ce cristalina,ce copila ingenua,ce independenta
 • +27 (29 voturi)    
  noroc cu femeile (Duminică, 30 ianuarie 2011, 22:44)

  boros sandor [anonim]

  Judecatoarea care i-a luat la purecat adeverintele lui Vintu e femeie..ca si cea care a cerut arestarea lui Nicolescu..ca si doamna Natalia Roman,presedinta UNJR.Noroc ca avem citeva femei bataioase,ca daca in dosarele astea si-ar fi bagat nasul vreun burtos,va dat seama ce iesea.
  • +7 (7 voturi)    
   ai dreptate (Luni, 31 ianuarie 2011, 7:46)

   nicu [anonim] i-a raspuns lui boros sandor

   La asta ma gandeam si eu. E interesant ca doat femeile judecator au cazuri grele de coruptie.
   Ca la orice specie, femelele sunt cele care vaneaza. :)
 • +19 (19 voturi)    
  Si Victor Alistar ? (Duminică, 30 ianuarie 2011, 23:21)

  oki [anonim]

  Nu ia nici o pozitie , ca e sef la ditai ONG -ul ?
  • +9 (9 voturi)    
   ba da! (Luni, 31 ianuarie 2011, 3:57)

   zaboo [utilizator] i-a raspuns lui oki

   capra...
   • +7 (7 voturi)    
    Reprintare dupa Catavencu (Luni, 31 ianuarie 2011, 9:42)

    Ali Star [anonim] i-a raspuns lui zaboo

    n curînd, copilul de suflet al oengismului românesc, Victoraș Alistar, va ajunge pe căi nemaiîntîlnite de progres și civilizație. E adevărat, nici nu a precupețit vreun efort pentru asta. Cert e că, oricum, o va întrece pe Leana, academiciana doctoră ingineră și tovarășă de drum a cîrmaciului ciuruit. O va întrece la titluri și patalamale.

    De data asta, să ne referim doar la patalamaua de avocat, pe care alistarul o deține de cîțiva ani.
    Și bravo lui, valoarea lui, off, viața lui de copil minune al anticorupției românești. Doar că, au descoperit mușteriii de la ANI (Agenția Națională de Integritate), patalamaua asta e puțin incompatibilă cu cea de director executiv la Transparency International România și cu ailaltă, de purtător de cuvînt (fie și suspendat) la ANFP (Agenția Națională a Funcționarilor Publici). Iar pe măgăria asta, pedeapsa legală este de trei ani de interzicere la funcții publice. Să fie primit!

    P.S. Ca să vă faceți o impresie despre ce avocat făcut pe colț de masă e Alistar, să zicem că omul nici măcar nu a contestat actul de constatare a incompatibilității, întocmit de ANI.
  • +6 (6 voturi)    
   dar (Luni, 31 ianuarie 2011, 8:16)

   tiana [utilizator] i-a raspuns lui oki

   Mona Pivniceriu? Am cautat-o pe la cele doua tv.-uri, pe niste forumuri ... si nimic, nimic, nimic. Ma gandeam ca poate dau de d-na Costiniu...
 • +18 (20 voturi)    
  In atentia justitie (Duminică, 30 ianuarie 2011, 23:39)

  puiu musat [anonim]

  INSTIGAREA NEURMATA DE EXECUTARE (art. 29 Cod penal) este aceea cand instigatul nu trece la executare. In cazul in care au fost instigate mai multe persoane, trebuie ca nici una sa nu fi inceput executarea actiunii. Nefiind comisa actiunea (inactiunea) prevazuta de legea penala la care instigatul a fost indemnat, instigatorul nu va fi sanctionat ca participant potrivit art. 27 sau 31 Cod penal, ci ca autor al unei infractiuni de sine statatoare in forma consumata, de pericol, deoarece, virtual, instigarea putea deveni o forma de participatie. Asa se explica faptul ca sanctiunea pentru aceasta infractiune deriva din pedeapsa pentru instigarea act de participatie, daca s-ar fi comis infractiune la care s-a instigat. Ca urmare, instigarea neurmata de executare se sanctioneaza cu o pedeapsa intre minimul special al celei prevazute pentru infractiunea la care s-a instigat si minimul general.
  • 0 (0 voturi)    
   fie tonta (Luni, 31 ianuarie 2011, 14:38)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui puiu musat

   nu a participat la cursuri cand s-au predat notiunile de mai sus (o fi fost la un chiul moderat de crin), fie nu l-a dus mintea sa inteleaga notiunile (posibil ca sa-i fi ramas un singur neuron prin cap, iar ala e ocupat cu mitocanii, ca vreo idee politica inca n-am vazut), fie si le-a insusit dar face pe prostul (ca a vazut de la geoana ca nu-i prea rau sa fi prostovan; te iarta pana la urma si adversarii politici si populatia ca deh, atat l-a dus capul, sireacul).
 • +18 (18 voturi)    
  Bravo! (Luni, 31 ianuarie 2011, 0:12)

  adrian88000 [utilizator]

  Bravo UNJR! De mult asteptam un gest de normalitate. Se poate. La mai mult!
 • +20 (20 voturi)    
  Independenta justitiei (Luni, 31 ianuarie 2011, 2:21)

  Leanca Ioan [anonim]

  Am trait s-o vedem si pe asta!!! In Romania dupa 20 de ani justitia is proclama INDEPENDENTA! Dea Dumnezeu sa fie cu adevarat! Iar Politicienii indiferent de ce culoare ar fi sa termine cu tupeul murdar de a face presiuni asupra justitiei. Faceti dreptate domnilor judecatori!!! Nu vedeti ca tara asta n-o mai respecta nimeni! Incepeti dvs. sa fiti seriosi si patrioti. Cu politicienii ne-am lamurit...
 • +5 (5 voturi)    
  cind ? (Luni, 31 ianuarie 2011, 6:59)

  Gica contra [anonim]

  Dar interlopii , coruptii si tradatorii care de 20 de ani au vandut tara si resursele, bancile si petrolul , CIND VOR FI JUDECATI DE IMACULATA JUSTITIE ?
  De ce Romania isi atrage in permanenta critici de la statele Europene pe tema justitiei ? Ca e pichetata politic ?
 • +10 (10 voturi)    
  Felicitari Doamnei Judecatoare! (Luni, 31 ianuarie 2011, 8:24)

  absinth [anonim]

  Sustinem justitia independenta!
 • +7 (7 voturi)    
  Ponta are bun simt? (Luni, 31 ianuarie 2011, 8:30)

  Petre [anonim]

  Ponta daca ai un minim bun simt iesi urgent la televiziunile tale preferate, la ore de varf, si cere-ti iertare poporului roman si, in special presedintelui tarii, pentru imensul rau provocat de mintea ta tulbure.

  Un alt sfat, punete cu burta pe carte, invata elemntarele reguli ale politicii, si eventual, roaga-l pe tata socru sa iti faca putina educatie de buna purtare.

  Ca cetatean, eu si tu egali in tara asta, te rog sa NU MAI APARI la tv cu aberatii. Cred ca ai consilieri care sa te invete CUM E CU POLITICA, daca nu esti in stare, puneti casti in urechi sa ti se sopteasca ce trebuie spus.

  Nu sunt obligat sa iti vad ranjetele la tv.

  Bravo PSD.
 • +5 (5 voturi)    
  Propunere (Luni, 31 ianuarie 2011, 9:21)

  B.F. [anonim]

  Fac propunere care o să surprindă. Propun ca toţi parlamentarii şi membrii de partid indiferent de culoare, când au o problemă cu justiţia să fie arestaţi şi să fie ţinuţi în puşcărie până la finalizarea procesului. Aşa poate o să le vină mintea la cap să ia legea şi să definească mai clar condiţiile în care un cetăţean poate fi reţinut. E o idioţie să ne dăm toţi cu părerea şi să ne spunem unul la alul măscării când problema se poate rezolva aşa de simplu.
 • +7 (9 voturi)    
  coruptie (Luni, 31 ianuarie 2011, 9:38)

  N.Mitrea [anonim]

  Dece cele doua doamne celebre,Pivniceru si Costiniu nu spun nimic ,acum cand ponta(nu merita P) terfeleste magistratura,o ameninta in fel si chip.Sa cred ca sunt de acord cu ce sustine acest individ care nu dovedeste ca are studii juridice temeinice?.Dupa parerea mea,numai cine nu cunoaste ce i se poate intampla poate sa se manifeste ca acest specimen demn de dispret.
 • +4 (6 voturi)    
  Tardiv raspuns dar... binevenit (Luni, 31 ianuarie 2011, 11:27)

  IC Breteanu leberalul socialist si conservator [anonim]

  Cu toate ca raspunsul s-a cam lasat asteptat, UNJR a replicat suficient de dur pentru a lasa de inteles ca justitia nu permite si va tolera ca politicul sa se amestece in treburile ei. Am speranta ca atat procuratura si DNA-ul, dar si tovarasa comisar sovietic Pivniceru sa-si spuna cuvantul in privinta gravei imixtiuni politice in justitie ale tovarasilor Victor Ponta, Adrian Nastase si PSD-ului. Amestecul politic in justitie este intolerabil.
  • -1 (3 voturi)    
   Mila.. (Luni, 31 ianuarie 2011, 15:02)

   A.G. [anonim] i-a raspuns lui IC Breteanu leberalul socialist si conservator

   Toti acesti domni si domnite care probabil ca sunteti avantajati de incompetenta si prostia si hotia acestui Basescu si a gastii lui de incompetenti furaciosi va faceti ca nu intelegeti ca revolta si nu e mica in tara ... si nu e impotriva justitiei in general ci impotriva celor care sunt la dispozitia lui Basescu si nu stiu ce sa faca ca sa il slujeasca chiar daca nu el le cere expres dar... le sugereaza de ce nevoia are.
   Mi-e lehamite de atata prostie si inconstienta la majoritatea celor care au scris aici.
   Dar.... se stie f bine ca in tara nu mai exista nici o intelegere fata de Basescu asa ca va fi rejectat... si nu mai e mult si o simtiti ... si voi... si va e teama .. chiar frica...Pacat ca nu toti sunteti tampiti si incompetenti ci doar beneficiarii unor avantaje...
   Dar ... o simpla previziune de bun simt logic...
   Basescu e asa de disperat si face atata rau din cauza ca stie ce il asteapta cand nu va mai avea puterea(si curand nu o va mai avea).... Va fi primul presedinte din Europa ... judecat si condamnat si care va si executa dupa gratii o pedeapsa ce i se cuvine pt atatea ilegalitati ce a facut de multi ani si cate incalcari grosolane ale Constitutiei..
   In Occident sunt cateva organisme specializate care aduna probe si le vor folosi la momentul potrivit... E similar cu ce a patit Cancelarul Germaniei .. numai ca la Basescu sunt chestiuni extrem de penale si frecventa lor a crescut flagrant...
   Disociati-va si nu mai incurajati asemene acte...
   • +2 (2 voturi)    
    esti bolnav, bre (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:45)

    zaboo [utilizator] i-a raspuns lui A.G.

    bolnav rau...
 • 0 (0 voturi)    
  hotarare (Marţi, 1 februarie 2011, 20:17)

  burebista58 [utilizator]

  Eram hotarat sa nu mai merg la vot in anul 2012,nici pentru presedinte,nici pentru partide...toate sunt o apa si un pamant...dar dupa declaratiile liderilor psd,de amenintari la adresa procurorilor si judecatorilor,mi-am schimbat optica...sunt pericolul nr.1,al libertatii de exprimare,o viitoare dictatura...asa ca pas...sa vad ce va urma...!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by