O judecatoare din Iasi a fost retinuta, vineri seara, pentru 24 de ore, de catre procurorii DNA, fiind acuzata ca ar fi primit suma de 2.500 de lei drept mita de la o avocata, pentru o hotarare favorabila pe care magistratul ar fi dat-o intr-un dosar, in noiembrie 2010, relateaza Mediafax.

Judecatoarea Angela Ungureanu din cadrul Sectiei Civile a Judecatoriei Iasi a fost retinuta de procurorii DNA, fiind acuzata ca ar fi luat suma de 2.500 de lei drept mita de la o avocata implicata intr-un proces judecat de ea.

Judecatoarea ieseana fusese adusa la audieri la sediul DNA Iasi, in urma unui flagrant organizat vineri dupa-amiaza de procurori chiar in biroul acesteia din incinta Judecatoriei.

Natalia Mosnegutu, avocatul judecatoarei Ungureanu, a sustinut ca nu se impunea masura retinerii clientei sale, motivand ca aceasta nu reprezinta pericol public. Avocata afirma ca banii ar fi fost dati ca imprumut judecatoarei.

"Este retinuta fara niciun motiv, pentru ca doamna judecator nu prezinta niciun pericol. E vorba de un imprumut de 2.500 de lei primit de la o avocata implicata intr-un dosar judecat de Angela Ungureanu. Judecatoarea promisese ca va restitui banii in luna aprilie. Nu a fost conditionat nimic, dosarul a fost solutionat toamna trecuta, in noiembrie. Nu este grav ca este cercetata, ci faptul ca a fost luata masura retinereii sale", a declarat avocatul Natalia Mosnegutu.

Ea a spus ca nu stie la ce se refera dosarul solutionat de judecatoarea Angela Ungureanu.

In cursul zilei de sambata, judecatoarea Angela Ungureanu va fi prezentata in fata instantei, aceasta urmand sa se pronunte asupra propunerii procurorilor DNA privind emiterea unui mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele acesteia.