Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu (PSD), retinut cu o zi inainte de procurorii DNA pentru luare de mita si trafic de influenta, a fost aplaudat de zeci de sustinatori care il asteptau joi la Tribunalul Arges, transmite Agerpres. Nicolescu urmeaza sa afle daca judecatorii vor da curs propunerii de arestare preventiva formulata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA). In martie 2010, dupa ce primarul Craiovei, Antonie Solomon (PDL), a fost arestat pentru luare de mita, sustinatorii sai au oficiat o slujba de rugaciune la biserica din localitatea doljeana Leamna. In curtea lacasului de cult s-au adunat mai multi tineri care au scandat lozinci pentru eliberarea primarului: "Solomon eliberat!" si "Solomon, Solomon, primarul primarilor".

Constantin Nicolescu, aplaudatFoto: Agerpres

Sustinatorii lui Nicolescu l-au aplaudat si au strigat "Libertate!" si "Unitate!" in momentul in care presedintele CJ Arges a fost scos fara catuse din duba care l-a adus din arest.

Agerpres precizeaza ca in multime s-au aflat parlamentari, consilieri judeteni si primari ai PSD.

Miercuri seara, presedintele CJ Arges a fost retinut pentru 24 de ore, miercuri seara, dupa mai multe ore de audieri.

In martie 2010, dupa ce primarul Craiovei, Antonie Solomon (PDL), a fost arestat pentru luare de mita, sustinatorii sai au oficiat o slujba de rugaciune la biserica din localitatea doljeana Leamna.

In timp ce slujba avea loc in biserica, in curtea lacasului de cult s-au adunat mai multi tineri care au scandat lozinci pentru eliberarea primarului Solomon: "Solomon eliberat!" si "Solomon, Solomon, primarul primarilor".

In plus, la toate ghiseele de relatii cu publicul ale Institutiei Primarului Municipiului Craiova au fost afisate zeci de mesaje de solidaritate cu primarul Craiovei, iar pe fatada cladirii principale a Primariei Craiova a fost amplasat un mash cu un mesaj de sustinere: ''Antonie Solomon, primarul din inimile noastre!'' si ''Un suflet mare nu poate fi inchis niciodata''.

De asemenea, sustinatorii lui Solomon au organizat un miting de sustinere pentru primar, iar la Teatrul Liric din Craiova a avut loc un spectacol in cadrul caruia s-au reunit artisti ai tuturor institutiilor culturale subordonate Consiliului Local, care au sustinut un moment artistic in semn de solidaritate cu primarul Antonie Solomon.