Reprezentantii sindicatelor si ai patronatelor se intalnesc, joi, cu premierul Emil Boc pentru a analiza variantele de proiect al Codului Muncii. Radio Romania Actualitati aminteste ca ministrul Ioan Botis a declarat ca se va tine cont de unele propuneri ale partenerilor sociali dupa intalnirea de miercuri, la care au participat si reprezentantii FMI si ai Organizatiei Internationale a Muncii.

Pe de alta parte, directorul adjunct al FMI, Guy Ryder, a declarat ca ar fi regretabil daca autoritatile de la Bucuresti vor impune un Cod al Muncii fara sa existe un consens cu partenerii sociali. Responsabilul FMI a reiterat faptul ca dialogul social este foarte important si s-a declarat increzator ca partile vor ajunge la o intelegere in acest sens.

"Este mult mai important daca se va gasi o solutie care are sustinerea tuturor partenerilor, decat una impusa care va fi intotdeauna impotriva vointei partilor implicate" - a afirmat Guy Ryder, citat de postul public de radio.

Si partenerii sociali au subliniat faptul ca adoptarea actualului proiect de Cod al muncii ar creste tensiunile sociale. Liderul sindical al Cartelului Alfa, Bogdan Hossu, a anuntat ca prioritatea sindicatelor este construirea legislatiei in domeniul muncii. "FMI nu a cerut niciodata Guvernului Romaniei sa faca modificari la Codul muncii, ci a cerut realmente ca lucrurile sa aiba o dezvoltare economica normala si o imbunatatire a retetei" - a adaugat Hossu.