UPDATE Presedintele Consiliului Judetean Arges, social-democratul Constantin Nicolescu, a fost arestat, miercuri seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupa patru ore de audieri, anunta Agerpres.

Constantin NicolescuFoto: Agerpres

Nicolescu a fost scos incatusat din sediul DNA Pitesti si transportat cu o duba catre arestul IPJ Arges.

Presedintele CJ Arges este cercetat, potrivit avocatului sau, intr-un dosar privind alocarea unor fonduri catre Arhiepiscopia Argesului si Muscelului.

In cursul diminetii, biroul presedintelui Consiliului Judetean Arges, social-democratul Constantin Nicolescu, a fost perchezitionat de o echipa e Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Serviciul Teritorial Pitesti.

Perchezitia a inceput la primele ore ale diminetii, in absenta presedintelui CJ Arges, reprezentat de avocatul sau, Radu Rotaru.

Potrivit aparatorului lui Nicolescu, perchezitia ar viza un dosar din anul 2009, referitor la alocarea unor fonduri catre Arhiepiscopia Argesului si Muscelului.

"Este vorba despre un dosar din anul 2009, din cate cunosc eu. In acest dosar s-au mai ridicat documente si s-au mai dat declaratii, dar acum s-a dispus o noua perchezitie. Eu nu gasesc o justificare, atata timp cat Consiliul Judetean (...) a pus la dispozitie toate actele solicitate. In acest moment nu cred ca se pot gasi alte documente. (...) Este vorba de alocarea unor fonduri catre Episcopie. (...) Nu as putea spune o suma in acest moment", a declarat avocatul Rotaru.

Constantin Nicolescu a mai fost audiat de procurorii DNA in anul 2009, intr-un dosar referitor la o sponsorizare acordata de controversatul om de afaceri Cornel Penescu pentru o actiune caritabila organizata de CJ Arges.

Inalt Prea Sfintitul Calinic: Senatorul PDL Mircea Andrei mi-a spus ca o sa inceapa un razboi

Inalt Prea Sfintitul Calinic spune ca senatorul Mircea Andrei, liderul PDL Arges, s-ar putea afla in spatele anchetei declansate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru finantarile acordate de Consiliul Judetean (CJ) Arges in contul unor actiuni ale Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului.

Arhiepiscopul a sustinut, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Curtea de Arges, ca a primit amenintari din partea senatorului Andrei, dupa ce fostul vicar Nicolae Branzea, ruda cu acesta, a fost schimbat din functia de sef de catedra pe care o ocupa la Facultatea de Teologie a Universitatii Pitesti.

"Parintele Branzea a fost trimis acolo sa supravegheze atent tot ce se intampla, iar dumnealui a atribuit mai multe ore unor profesori care nu aveau nicio competenta. Cand am sesizat ca se incalca legea, i-am cerut sa refaca statul de functii, (...) dar a refuzat sa ne raspunda la aceasta solicitare si ulterior a fost inlaturat din functie. Nu a durat prea mult si am fost sunat de Mircea Andrei, care mi-a spus ca daca nu il pun pe varul lui acolo unde a fost, o sa inceapa un razboi", a afirmat Calinic, citat de agentia Agerpres.

El a afirmat ca au urmat o serie de controale si amenzi la firmele detinute de Arhiepiscopie, controale care ar fi fost "dirijate".

"Noi nu am facut decat sa respectam legea, nu puteam sa toleram ca parintele Branzea sa faca ce vrea la Facultatea de Teologie. Nu am vrut niciun moment sa fac publice aceste lucruri, insa s-a ajuns cam departe. Se tot vorbeste despre coruptie, iar noi nu am facut decat sa luam masurile necesare pentru a ne asigura ca se respecta legea. Unii s-au suparat si nu m-as mira sa apara pe parcurs si alte probleme", a mai spus arhiepiscopul.

Inaltul ierarh a precizat ca au fost prezentate organelor de ancheta toate documentele solicitate in legatura cu fondurile primite de la CJ Arges, care au fost, in opinia sa, acordate si cheltuite corect.

"Este vorba de trei situatii cand am primit fonduri de la Consiliul Judetean Arges. Pentru toate acestea, am trimis documentele necesare, catre DNA si Garda Financiara. Avem acte doveditoare pentru fiecare situatie in parte. Nu am comis nicio neregula, toti banii au fost cheltuiti corect", a precizat arhiepiscopul.

Victor Ponta: O razbunare pentru mitingul de la Mioveni

PSD Arges acuza o actiune politica, al carei scop este razbunarea pentru mitingul de marti, de la Mioveni. La Pitesti s-a deplasat liderul partidului, Victor Ponta.

"Dincolo de formatia mea de om al legii (...) refuz sa cred in coincidente. Refuz sa cred ca astazi, la 24 de ore dupa ce mii de oameni au iesit la Mioveni sa-si manifeste indignarea fata de situatia sociala si economica a tarii si fata de nepasarea Guvernului, cel care este persoana publica cea mai votata din Arges (...) este supus unei anchete extrem de ciudate", a afirmat seful PSD.