Procurorii fac verificari la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, unde s-a internat Sorin Ovidiu Vintu, au declarat pentru HotNews.ro surse medicale. Procurorii verifica documentele medicale ale lui SOV. Marti, 25 ianuarie, Vintu nu s-a prezentat la procesul de la Tribunalul Bucuresti, avocatii invocand faptul ca acesta este internat pentru investigatii suplimentare in urma unei fracturi la rotula.

  • TVR relateaza ca la spital s-a deplasat chiar Marius Iacob, procurorul sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului General. Procurorul a ridicat de la spital copii dupa acetele medicale si radiografiile realizate de medici pentru fractura de rotula a lui SOV.
  • Managerul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, prof. dr. Radu Macovei a declarat urmatoarele pentru Agerpres:"Mi se pare normal sa se faca o astfel de verificare pentru un urmarit penal"

Sorin Ovidiu Vintu s-a internat luni, 24 ianuarie, la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, cu o zi inaintea procesului. Contactat de HotNews.ro, Vintu a declarat ca, dupa ce saptamana trecut si-a fracturat rotula, a fost nevoit sa revina la spital pentru investigatii suplimentare. Marti, 25 ianuarie, Tribunalul Bucuresti a judecat un nou termen in dosarul in care Vintu este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa.

Biroul de presa al Spitalului Clinic Bucuresti a transmis, luni 24 ianuarie, HotNews.ro urmatorul comunicat de presa:

  • "Astazi, Dl. Sorin Ovidiu Vintu s-a internat in Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, conform indicatiilor de la consultul din data de 17 ianuarie 2011, cand s-a stabilit diagnosticul de fractura cominutiva de rotula dreapta cu deplasare, cu escoriatie pretibiala dreapta, consecutiv unei caderi accidentale. Motivul actualei internari este evaluarea completa a leziunii osoase si a riscului anestezico-chirugical in vederea unei potentiale interventii chirurgicale pentru fractura de rotula".

Intrebat despre internarea la clinica Sanador din Floreasca, Sorin Ovidiu Vintu a raspuns urmatoarele, dupa care a inchis telefonul: “Dumneavoastra, cei care il pupati in c.. pe Basescu, ati piedut spiritul critic si obiectiv. Saptamana trecuta am suferit o ruptura la rotula si, evident, dupa 7-8 zile era nevoie sa fac investigatii ca sa vedem daca este nevoie de operatie. Nu inteleg de imi puneti astfel de intrebari fara rost.” SOV

Vintu nu a fost prezent la Tribunalul Bucuresti marti 25 ianuarie. Vintu a fost citat saptamana trecut si la DNA in dosarul UCM Reista privind o returnare ilegala de TVA in valoare de 60 de milioane de euro. In acest dosar sunt cercetate mai multe persoane printre care si un senator PDL.