Presedintele Traian Basescu a plecat, in jurul orei 16.30, de la manifestarile organizate la Focsani de Ziua Unirii Principatelor, iar cand a urcat in masina o persoana a aruncat spre acesta cu zapada, fara a-l lovi, transmite Mediafax.

Dupa sustinerea discursului de pe scena din Piata Teatrului "Maior Gheorghe Pastia" din Focsani, presedintele s-a plimbat prin multime, a stat de vorba cu oamenii, iar apoi s-a prins intr-o hora a Unirii alaturi de elevi de liceu si de alte persoane.

Dupa hora Unirii, presedintele a plecat de la manifestari, in jurul orei 16.30.

In momentul in care urca in masina, o persoana a aruncat cu un bulgare de zapada spre acesta, fara insa a-l lovi.

Seful statului a declarat, de la tribuna, ca nu a venit la Focsani pentru voturi, aplauze sau fluieraturi, ci in semn de respect pentru sarbatoarea unirii.

"Cu siguranta nu vin nici pentru voturi, nici pentru aplauze, nici pentru fluieraturi. Dar trebuie sa va spun ca vin in primul rand din respect, din respect pentru istorie, pentru un moment constitutiv al statului roman modern, si vin sa arat respectul meu si urmasilor acelora care au facut unirea", a spus Basescu.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre evenimentul din acest an, spre deosebire de cel de anul trecut, Basescu a raspuns, razand, ca este mai cald decat in 2010. El a precizat ca in 2010, pe 24 ianuarie, erau -20 de grade Celsius la Focsani. Basescu a adaugat ca in acest an poate sa stea fara caciula pe cap.

Presedintele Basescu a mai spus ca "si situatia sociala s-a schimbat fata de anul trecut, s-a deteriorat".

Intrebat daca i-a fost mai greu la Focsani decat la Iasi, el a raspuns ca a stiut ce urma sa se intample in ambele orase.

"Si la Iasi si aici stiam ce o sa se intample", a spus Basescu.

El a adaugat ca se pare ca la Focsani este mai mult "respect" pentru Unire.

Basescu a participat, luni dimineata, si la manifestarile de la Iasi prilejuite de Ziua Unirii Principatelor. Seful statului a fost huiduit puternic si fluierat de multime inca de cand si-a facut aparitia in Piata Unirii din Iasi, atat in momentul in care i-a fost prezentat onorul si a fost intonat imnul de stat, cat si pe parcursul discursului pe care l-a tinut in fata celor peste o mie de persoane.