Vanatoarea de la Balc s-a incheiat, duminica, in jurul pranzului, iar invitatii omului de afaceri Ion Tiriac au plecat spre aeroportul din Debrecen (Ungaria). Potrivit unor surse, sambata, pe domeniul de la Balc au fost impuscati aproximativ o suta de mistreti, relateaza Mediafax.

Duminica, vanatoarea a inceput in jurul orei 9.00 si a cuprins o singura goana, pentru ca invitatii sa poata pleca apoi spre case.

Pe fondul de vanatoare de la Balc s-a aflat si o masina a Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bihor, adaptata special pentru transportul de probe prelevate de la mistretii impuscati. Aceste probe vor fi transportate la un laborator al DSVSA din Oradea, urmand ca apoi, daca analizele nu vor evidentia infestare cu Trichinella, pesta porcina sau febra aftoasa, mistretii impuscati sa fie dusi la un abator pentru prelucrarea vanatului. In final, la fel ca in fiecare an, carnea mistretilor va fi donata unor orfelinate si camine de batrani.

Traditionala vanatoare de la Balc a inceput sambata dimineata, in jurul orei 9.00, iar pe parcursul zilei au avut loc doua goane, prima dintre ele terminandu-se in jurul orei 13.00, iar cea de-a doua in jurul orei 18.00.

Invitatii la partida de vanatoare au sosit la Balc vineri seara, cand au participat la o masa traditional romaneasca, in timpul careia Gheorghe Zamfir a sustinut un recital.

Printre invitati s-a aflat si printul Dimitrie Sturdza, acesta fiind singurul care a stat de vorba cu jurnalistii aflati, sambata dimineata, la intrarea pe domeniul de vanatoare. "Invitatii sunt oameni foarte bine vazuti in toata Europa, care sunt aici si au venit sa se intalneasca. Domnul Tiriac face un PR foarte bun prin organizarea acestui eveniment", a declarat printul, spunand ca este "cea mai buna vanatoare organizata in Europa, intr-un tarc".