Cantautorul Cristian Paturca a fost inmormantat, vineri, la Cimitirul Bellu, in apropierea mormintelor fostilor sai colegi si prieteni Valeriu Sterian si Florian Pittis, transmite Agerpres. Artistul a fost inmormantat in acordurile unora dintre cantecele sale, printre care se numara si "Imnul Golanilor". Paturca a murit marti, in urma unei indelungate suferinte.

Paturca a murit martiFoto: Agerpres

Slujba de inmormantare s-a desfasurat la Biserica Eroii Revolutiei, iar cortegiul funerar a plecat de la sediul Asociatiei 21 Decembrie 1989, unde sicriul cu trupul lui Cristian Paturca a fost adus joi.

Rude, prieteni apropiati, revolutionari si reprezentanti ai societatii civile au luat parte la ceremonia funerara desfasurata la Cimitirul Bellu. Multi dintre participanti au purtat in piept o hartie pe care era scris cuvantul "golan", au scandat prenumele lui Paturca si au intonat "Imnul Golanilor".

Dupa inhumare a avut loc un praznic la sediul Asociatiei 21 Decembrie 1989.

"Cristi a fost cel mai expus dintre noi. El a mers in balcon, a cantat acolo (...) El a facut atatea bisuri cate i s-au cerut. Cand el a cerut un bis, nu i s-a dat. A cerut si el 'vreau sa traiesc omeneste' si tovarasii care erau atat de deranjati de 20 de ani de cantecele sale au avut grija sa-i ofere acest lucru cu sase luni inainte de a muri", a declarat presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, adaugand ca, fara Cristian Paturca si Valeriu Stelian, Piata Universitatii "nu ar fi fost niciodata Piata Universitatii".

Maries a spus ca mai multe asociatii vor face demersuri pentru schimbarea denumirii Casei de Cultura a Studentilor, fosta Preoteasa, in Casa de Cultura a Studentilor Cristian Paturca.

Vineri dupa-amiaza, un monument ridicat in memoria cantautorului a fost dezvelit in Piata Universitatii.

Cristian Paturca (45 de ani) a fost gasit mort, marti, la domiciliul sau din Bucuresti.