Procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale pentru infractiunea de omor in cazul decesului Madalinei Manole, in conditiile in care moartea artistei "nu a fost consecinta vreunei fapte prevazute de legea penala", anunta Ministerul Public, intr-un comunicat de presa.

Madalina ManoleFoto: madalinamanole.ro

Potrivit raportului de autopsie medico-legala "moartea numitei MIRCEA MAGDALENA ANCA a fost violenta. Ea s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii acute consecutiva intoxicatiei cu carbofuran. Calea de patrundere a toxicului a fost digestiva (orala). La autopsie s-a constatat o leziune traumatica (plaga contuza parietala stanga cu infiltrat sanguin epicranian subiacent) care s-a putut produce cel mai probabil prin lovire de plan dur in cadrul starii de rau care a premers decesului, nu are legatura cu mecanismul de producere al mortii si pentru care susnumita ar fi necesitat 8-9 (opt-noua) zile de ingrijiri medicale pentru vindecare in caz de supravietuire".

Procurorii au dispus insa continuarea cercetarilor fata de cel care a vandut substanta toxica folosita de Madalina Manole pentru a se sinucide.

Artista Madalina Manole a murit miercuri, 14 iulie 2010, chiar in ziua in care ar fi implinit 43 de ani. Artista s-a sinucis. Tragedia s-a petrecut la ora 6.30, la locuinta sa din localitatea Otopeni, iar cel care a anuntat serviciile de urgenta a fost sotul artistei. Potrivit anchetatorilor, artista a lasat un mesaj de adio pe telefonul sotului sau.