Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, a anuntat miercuri ca doreste sa introduca o taxa pe murdarie, pe care sa o achite cei care nu respecta normele minime de civilizatie, pornind de la cei care nu isi toaleteaza copacii pana la proprietarii caselor, care nu isi renoveaza portile si fatadele cladirilor, relateaza Agerpres.

Florea a spus ca cetatenii trebuie sa inteleaga faptul ca municipalitatea nu creste taxele, ci impune o "taxa pe murdarie", ea fiind destinata celor 1% dintre cetatenii care dau dovada de un comportament necivilizat prin faptul ca nu isi curata murdaria din fata portii sau arunca pe strada mucuri de tigari, hartii etc.

Edilul a subliniat ca de aceasta taxa - pe care o va propune in curand Consiliului Local Targu Mures - nu vor scapa nici "speculantii imobiliari" care detin numeroase proprietati in oras, lasate in paragina, nici cei saraci, care nu depun un minim de efort pentru a-si face curat in preajma locuintelor.

"Nu e corect sa asistam la nesfarsit la comportamentul unor concitadini, pe care pur si simplu nu ii intereseaza, banalizeaza sau isi bat joc de bunul-simt al celorlalti. De ani de zile ii atentionam, ii indrumam. Nu se poate sa-ti lasi proprietatea intr-o abandonare, numai in scop de specula imobiliara", a aratat primarul.

Potrivit acestuia, taxa pe murdarie ar trebui sa porneasca de la 1.000 lei, iar daca situatia nu e remediata sa se procedeze la confiscarea cladirilor respective. Pentru acest lucru insa edilul considera ca ar fi nevoie de o initiativa legislativa, care sa permita municipalitatii sa confiste proprietatile lasate in paragina.