Ministerul Apararii Nationale publica, miercuri, pe site-ul institutiei, tabelele cu peste 21.000 de dosare ale pensionarilor militari din totalul de peste 80.000, procesate pana la 31 decembrie anul trecut, dar nu va face public numele beneficiarilor. Potrivit Radio Romania Actualitati, aceasta masura a fost luata in urma problemelor aparute in mai multe cazuri in care pensiile au fost recalculate partial in functie de salariul mediu, fie pentru ca nu au fost depuse dosarele, fie pentru ca ministerul nu a reusit sa le proceseze datele.

Pe de alta parte, autoritatile au dat asigurari ca pensionarii militari isi vor primi toate drepturile retroactiv, dupa procesarea adeverintelor. De altfel, presedintele Traian Basescu a discutat, marti, la Palatul Cotroceni cu factorii de decizie din institutiile militare despre acest subiect dupa ce declarase, anterior, ca principala problema este comunicarea defectuoasa a institutiilor cu militarii pensionari.

"Niciun militar n-ar fi iesit in strada daca i se spunea: "Fratilor, n-ati putut sa aduceti adeverintele la 1 decembrie. Preluam noi de la 1 decembrie operatiunea asta. O sa intarziem cu recalcularea pana in februarie. Va dam 80%, 70% din pensia pe care ati avut-o ca sa nu fim nevoiti sa va luam pe urma." Deci, se puteau gasi niste modalitati practice. E o chestiune de experienta in a conduce o institutie" - a mai precizat seful statului, intr-o declaratie consemnata de postul public de radio.

Pe de alta parte, Sindicatul Cadrelor Militare disponibilizate a anuntat ca va organiza un mars de protest in capitala, la 24 ianuarie.