Mitingul pensionarilor ​militari desfasurat luni dimineata la Constanta a fost perturbat cind un protestatar a incercat sa intre cu forta in sediul Prefecturii.

UPDATE: Pensionarii militari si-au anuntat intentia de a organiza un mars de protest in Capitala pe data de 24 ianuarie, traseul marsului urmand sa fie stabilit in perioada urmatoare. Ei si-ar dori sa porneasca din Piata Victoriei si sa picheteze sediile MAI, SRI si MApN, potrivit Mediafax.

Luni, barbatul in virsta de 57 de ani, care a fost imobilizat de fortele de ordine, este angajat al Primariei Constanta. Prefectul judetului, Claudiu Plaza, a declarat pentru HotNews.ro ca e vorba despre Vasile Teofil, referent la Servicul Trafic Rutier si ordine Publica din Primaria Constanta.

El a iesit la pensie in 2001, la virsta de 47 de ani, de la Centrul Zonal Militar Constanta, fiind angajat ulterior la Primarie.

Prefectul judetului Constanta, Claudiu Iorga-Palaz, a avut o intrevedere cu reprezentantii pensionarilor militari, ascultandu-le nemultumirile si asigurandu-i ca le va transmite catre Guvernul Romaniei.

In cadrul aceleiasi intrevederi, prefectul si-a exprimat dezamagirea ca un miting al fostilor militari a fost perturbat de un incident provocat de unul dintre cei care au activat in cadrul armatei. "Nu pot sa tolerez dezordinea la aceste mitinguri. Am un mare respect fata de haina militara si imi pare rau ca omul acesta, Vasile Teofil, a avut un comportament care nu face cinste gradului pe care l-a avut."

Prefectul Palaz a spus ca avea informatii inca de dimineata ca la miting se va incerca sa se creeze dezordine. "Mie mi s-a parut o provocare. A fost o singura persoana si a fost pusa sa faca asta. Paradoxal, un om care lucreaza la ordine publica in cadrul Primariei Constanta are un astfel de comportament..."