Casele de sanatate isi vor relua, de luni, programul obisnuit, dupa ce eroarea aparuta la sistemul informatic a fost remediata. Intr-o declaratie consemnata de Radio Romania Actualitati, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Nicolae Lucian Duta, a explicat ca probleama a fost remediata fara costuri suplimentare si nu a afectat baza de date a institutiei.

Intr-un comunicat dat publicitatii de Casa Nationala de Sanatate, in urmatoarea perioada se va efectua o monitorizare speciala a parametrilor de functionare a aplicatiei.

Activitatea caselor de asigurari de sanatate din tara a fost suspendata, miercuri, dupa ce Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) s-a blocat. Directorul general al CNAS, dr. Dorin Ionescu, a precizat ca problemele tehnice sunt de la software-ul mama al Companiei Oracle din America si Australia si nu de la Sistemul Unic Integrat al Casei de Asigurari. Acesta a precizat ca specialistii companiei Oracle lucreaza la remedierea defectiunii, insa nu a putut aprecia cat va dura aceasta. Sistemul Informatic Unic Integrat, lansat in luna decembrie a anului trecut, elimina, potrivit autoritatilor, posibilitatile de frauda in domeniu.